Ml. žáky podržel gólman

Ml. žáky podržel gólman

TJ Slavoj PEZAG Třešť – FK Pelhřimov B 3 : 0 (1 : 0)

V neděli 22.9. nás čekal velmi nepříjemný a především kvalitní soupeř z Pelhřimova. Také to bylo od prvních minut znát, kdy nás soupeř zatlačil před naší bránu a z nouzového odkopu se najednou v samostatném brejku ocitnul Jirka Kříž, který chladnokrevně kolem brankáře poslal Slavoj do vedení. Následně jsme si vytvořili mírnou herní převahu, ale bojovalo se spíše o střed hřiště. Pak však přišla chyba ve středu obrany a osamocený hostující player nechal vyniknout naší oporu v bráně Adama Pokorného, který si na jeho střele smlsnul a krásnou robinsonádou zneškodnil největší šanci zápasu.

Po změně stran začal Pelhřimov zatápět pod kotlem a na naší branku se hrnul jeden brejk za druhým. Zdálo se, že vyrovnání je jen otázkou času. Jenže v bráně kraloval Adam a likvidoval jednu šanci za druhou. Dokonce stylem takovým, že dováděl útočníky soupeře až k pláči. A tak udeřil Slavoj respektive náš nejlepší střelec Jirka Kříž. Hostujícímu brankáři se Jirky zželelo a tak mu výkop v podstatě hodil pod nohy. Ten z druhého doteku rozvlnil síť, poděkoval brankáři a začal se radovat z vedení dva nula. Třetí trefu přidal náš ,,spáč,, Filip Matějičný, který zakroutil svůj roh přímo do brány a slaví tak svou jubilejní mistrovskou trefu do brány soupeře. Tři body zůstali doma a Slavoj tak dál pokračuje ve své spanilé jízdě soutěží, kde nasbíral krásných 15 bodů a drží stále první místo.

Jakub Šebesta (vedoucí týmu) k zápasu:

,,V tomto zápase se ukázalo, že když prostě zachytá brankář, tak nemůže tým prohrát. Pakliže se k tomu přidá střelecký um a trochu štěstí, je z toho pohodlné vítězství 3:0 a to se v tomto zápase stalo. Všechny kluky chválím za bojovný a dobrý výkon. Nutno ale podotknout že v obrané hře jsme měli tentokrát velké rezervy a je potřebovat se těmto chybám vyvarovat a kvalitně potrénovat, což se nám doufám podaří.  Nyní nás čekají ty silnější soupeři a rozhodně je o co hrát. Porazit Pacov, bývalý krajský celek, to by chtěl každý trenér,,

Branky Třeště: Kříž Jiří 2x, Matějičný Filip

Sestava:

I. Pokorný – Doležal Milan I., Surán, Matějičný – Polzer, Veverka, Rod – Kříž

II. Pokorný – Jirák, Háva, Doležal Milan II. – Šebela, Kubát, Kubelík – Kohout