Muži A v Polné: zisk i ztráta

Muži A v Polné: zisk i ztráta

TJ Slavoj TKZ Polná B – TJ Slavoj PEZAG Třešť 0 : 4 (0 : 3)

Na rozbahněné polenské půdě se odehrávalo okresní derby s mladým celkem Třeště a začátek byl seznamovací. Ovšem na gól se dlouho nečekalo. Domácí totiž zaspali při rohu, který prolétl celým vápnem, a když ho Gutwald vrátil před branku, neměl Procházka problém hlavou přesně zacílit. Polná zahrozila Klímou, který ale na Šebestu nevyzrál. Ve 24. minutě domácí přišli o vyloučeného gólmana Mundoka za faul na Krejčího, který sám musel střídat. Nařízený pokutový kop Procházka proměnil. Navíc po půl hodině využil přesilovku Tausch, který skóroval po rohu.

Ve druhé půlce vsadila polenská rezerva na ofenzivu a snížit mohl Jelínek, ale trefil jen padajícího Šebestu. Ten posléze lapil i šikovné Adamcovo zakončení patičkou. A další šance skončila po pěkné hlavičce Rychlého na břevně. Třešť měla naopak nabito ostrými, a když Mareš frnknul po lajně a ostrým centrem našel nabíhajícího Roda, bylo to už 0 : 4. Ve zbytku utkání už střelci, přestože měli hodně možností, do černého nezamířili.                                                                                   (Jihlavský deník, 23.09.2013)

Důležité vítězství nad zálohou divizní Polné udrželo náš tým na 2. místě tabulky, jen o skóre za vedoucím B týmem Havl. Brodu. Zisk tří bodů nás ovšem přišel draho. Již v prvním poločase musel po faulu odstoupit Krejčí (natažené vazy v koleně) a deset minut před koncem zápasu také Gutwald, jenž po zápase putoval do jihlavské nemocnice na vyšetření s podezřením na zlomeninu lícní kosti.  Tato zranění budou znamenat citelný zásah do základní sestavy. Doba rekonvalescence se odhaduje v případě Krejčího na cca 2 až 3 týdny, v případě Gutwalda se jeví jako reálný jeho návrat před začátkem jarní části soutěže.

Branky Třeště: 10. a 25. (p) Procházka Ondřej, 29. Tausch Michal, 58. Rod Štěpán

Sestava: Šebesta – Tausch, Veselý, Kodys, Procházka – Mareš (80. Kubala), Gutwald (82. Kříž), Trnka, Chalupský, Krejčí (28. Petráš) – Rod