Áčko vydřelo 3 body

Áčko vydřelo 3 body

Start Nový Rychnov – TJ Slavoj PEZAG Třešť  0 : 1 (0 : 0)

Úvod utkání na relativně malém a poměrně tvrdém hřišti patřil domácím. Využili své převahy pramenící ze znalosti domácího prostředí, hráče Slavoje zatlačili a vytvořili si dvě brankové příležitosti. Hlavičku Švece vyrazil hostující brankář na roh a gólmana Bachmana nepřekonal ani z bezprostřední blízkosti pálící Hájek.  Postupem času se hra začala vyrovnávat. Také hosté se osmělili, ale jejich úvodní střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel. Zbytek prvního poločasu se obešel bez dalších brankových příležitostí a byl spíše než pohledným fotbalem bojem o každý metr hrací plochy.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté. První šanci ještě neproměnili, při druhé už se skóre měnilo. Mareš využil zaváhání domácí obrany a střelou k pravé tyči pod padajícím gólmanem T. Faltýnkem poslal Slavoj do vedení. S přibývajícím časem domácí, vědomi si své jednobrankové ztráty, přitlačili a na hřišti se přiostřilo. Rozhodčí Kuchyňa rozdal celkem 5 žlutých karet (3 domácím a 2 hráčům Slavoje). Vyrovnat mohl v 72. minutě M. Faltýnek, ale jeho projektil mířil těsně nad břevno hostující branky. V úplném závěru ještě uviděl domácí Hájek červenou kartu (po druhé žluté za faul). Chvíli poté už se mohli hráči Slavoje radovat ze zisku tří bodů a udržení vedoucí příčky v tabulce I. A třídy.

Branka Třeště: 63. Mareš Martin

Sestava: Bachman – Tausch, Veselý, Kodys, Pěnička – Procházka (82. Lacina), Rod, Kříž (89. Jirků), Chalupský, Mareš – Petráš (72. Kubala)