Celtic nebodoval a přišel o 1. místo

Celtic nebodoval a přišel o 1. místo

TJ Sokol Plačkov B – TJ Slavoj PEZAG Třešť C 2 : 1 (0 : 1)

V 8. kole IV. třídy Pelhřimovska přijel náš Celtic obhajovat vedoucí postavení v tabulce na hřiště do Plačkova proti místnímu B-týmu.

Průběh zápasu očima Standy Bartuška:

„Do zápasu jsme vstupovali jako vedoucí tým tabulky. Soupeř si v úvodu vytvořil dvě slibné šance, ale dobře chytající Jindřich je zneškodnil. Ke slovu tak postupně začali přicházet naši útočníci. V 15.minutě si Roman Bartušek připravil dobrou střeleckou pozici a kousek za penaltou vystřelil pod břevno domácího družstva. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, více gólových šancí však měl náš tým. Bohužel se nám nepodařilo žádnou proměnit, což se ukázalo v druhém poločase jako osudové.

V úvodu druhého poločasu došlo v našem kádru k prostřídání čtyř hráčů a než jsme dokázali srovnat naše obrané řady, což trvalo cca 15 minut, domácí tým vedl 2:1. Při prvním gólu měl domácí obránce dostatek času, aby si míč dopravil před velké vápno a tvrdě vystřelil k tyči. Míč ještě stačil před Jindřichem skočit a už se vlnil v naší síti. Ve druhém případě nechal projít Milan Hochmann útočícího hráče až do vápna, kde mělo, dle názoru hlavního rozhodčího, dojít ke kontaktu. Přísně nařízenou penaltu domácí brankář využil. Po tomto gólu došlo k přeskupení našich řad, a tím také více k vytváření si gólových příležitostí. Žádná z nich však nebyla proměněna a houževnatě se bránící domácí tým si již těsné vítězství ubránil. Za zmínku ještě stojí, že hlavní rozhodčí měl ve dvou případech možnost nařídit pokutový kop proti týmu Plačkova, ale jeho píšťalka zůstala němá.“

Díky této porážce spadl náš „Celtic“ na třetí místo v tabulce a na vedoucí Horní Ves ztrácí 2 body.

Branka Třeště: 15. Bartušek Roman