Dorost se sešel!

Dorost se sešel!

TJ Sokol Štoky – TJ Slavoj Třešť

2 : 7 (0 : 6)

Své třetí utkání sehráli třešťští dorostenci na půdě Štok v sobotu 5. září od 16:00 hodin. Oproti minulému zápasu dokázali dát dohromady družstvo i s dostatečným počtem náhradníků. Navíc se po zranění vrátil Kurt Krafka, který naskočil v sestavě na hrotu útoku, kde dorostenecké družstvo Slavoje asi nejvíce „pálila bota“.

Přesto ale úvodní minuty patřily domácím a Adam Pokorný musel hned dvakrát zasahovat proti střelám uvnitř pokutového území. Nebýt těchto zákroků, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak. Třešťští hráči na nebezpečnou situaci dokázali odpovědět nejlepším možným způsobem. Patrik Topinka, který se také vysunul v sestavě dopředu, aby posílil útok, prošel středem hřiště a přihrál Vojtěchu Jonákovi. Ten se střelou z vápna trefil přesně k tyči a hráči Slavoje tak šli do vedení. Oba hráči si své role vzápětí vyměnili, když Jonák vysunul Topinku do samostatného úniku a ten prostřelil brankáře domácích. Na 3:0 zvyšoval po centru zprava Ondřej Pátek, ke kterému se vápně dostal odražený míč a povedenou střelou na zadní tyč navýšil vedení. Festival proměněných šancí potvrdil ve 20. minutě Tomáš Fencík, který tečovanou střelou z přímého kopu nedal brankářovi šanci. Tím ale smůla hráčů Štok nekončila. Ondřej Pátek ve 24. minutě zahrával rohový kop a domácí obránce si srazil centr na přední tyč do vlastní branky. Skončila tak patnáctiminutovka hráčů Slavoje, kdy se jim podařilo dát 5 branek během krátké chvíle. Do konce poločasu se jim ale přece jen ještě podařilo zvýšit skóre a to když se po standardní situaci odrazil míč ve vápně k Martinu Cínovi a následně Ondřeji Pátkovi, který patičkou našel za sebou postaveného Kurta Krafku a ten zakončil první poločas šestou branku.

Do druhého poločasu nevstoupili třešťští dorostenci příliš aktivně a to přesto, že byli na aktivitu upozorňováni během poločasové přestávky. Nejprve v 56. minutě nedokázali odkopnout míč ze svého pokutového území, z čehož následovala penalta, kterou soupeř proměnil. Hned za další dvě minuty dal Adam Pokorný svým krátkým pasem šanci domácímu útočníku skórovat, když vystihl centrovaný míč a povedenou střelou z delší vzdálenosti přehodil brankáře Slavoje. Naštěstí v 63. minutě Patrik Topinka také přehodil brankáře Štoků po dlouhém nákopu za obranu a zmrazil tak domácí hráče, kteří se nadechovali k náporu. Ve zbytku zápasu došlo k několika střídáním na obou stranách, do hry se dostali opět hráči ze starších žáků, kteří už pravidelně vypomáhají dorostencům. Opět svými výkony nezklamali, přestože už měli dopolední zápas v nohách na hřišti v Kamenicích nad Lipou a poté společně s trenérem Jiřím Gregorem dorazili do Štok, aby zde vypomohli klukům z dorostu. Díky této spolupráci se třešťským dorostencům konečně podařilo zvítězit a to po velmi povedeném výkonu, když se jim navíc podařilo vstřelit 7 branek v utkání.

trenér Martin Mareš k utkání:

„Se začátkem školního roku jsme se konečně sešli jak na zápas, tak i v týdnu na trénink a dokázali se tak připravit na dnešní utkání. Odměnou hráčům byl dnešní povedený výkon a výsledek. Přeskupili jsme trochu sestavu, posílili jsme útok a na našem výkonu se to hned podepsalo. Opět nám velmi pomohli starší žáci v čele s Jirkou Gregorem, kteří tak strávili celou sobotu cestováním po fotbale. Po tomto zápase ale věřím, že toho kluci určitě nelitovali. Pokud budeme hrát a trénovat se stejným nasazením jako během tohoto týdne, tak na naše konto přibudou další výhry a povedené zápasy.“

ŽK: 2:1

Rozhodčí: Niederle Zdeněk

Sestava: Pokorný (80. Kousal) – Němeček (62. Novotný), Veverka, Fencík (69. Černoch), Jirák (73. Kubát) – Široký, Jonák, Pátek, Cína (76. Jelínek) – Topinka P., Krafka