Muži A: domácí výhra a karetní mariáš

Muži A: domácí výhra a karetní mariáš

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Jiskra Dobronín 2 : 1 (0 : 0)

V předehrávce prvního jarního kola I.A třídy přivítali naši borci tým Dobronína a chtěli odčinit debakl 1 : 7 z prvního vzájemného měření sil v tomto soutěžním ročníku. To se jim nakonec podařilo, ale že to nebylo jednoduché vypovídá poměr rozhodčím udělených karet.  ŽK: 4 : 5 a ČK: 0 : 3 !!!

První půlhodina byla naprosto vyrovnaná, hrálo se hlavně ve středu hřiště a obě obrany byly pozorné, takže se takřka žádná velká šance nezrodila. Až poté si to namířil na gólmana hostů Rod, kterého zezadu stáhl za dres Skořepa a po právu uviděl červenou kartu. Po jeho vyloučení se domácí paradoxně zatáhli a zbytek poločasu se odehrál za optické převahy Dobronína, ovšem Šebesta v domácí brance žádnou složitou situaci řešit nemusel.

Ve druhé půli začali domácí o poznání útočněji. Nejdříve nastřelil Chalupský tyč a následně Roda vychytal na poslední chvíli jeden ze zaskakujících hostujících obránců. Vedoucí branky se Třešť dočkala až po pěkné individuální akci Krejčího, který se zkušeně uvolnil a mazácky přehodil Chvátala. Ale dlouhou dobu si domácí vedení neužili. Po krásné přihrávce za obranu šel sám na Šebestu dobronínský Kalců a pod padajícím brankářem Třeště srovnal stav.

I když hosté hráli jen v deseti, a od 80. minuty dokonce v devíti, jelikož dostal druhou žlutou a tudíž červenou kartu Novotný, domácí to neměli jednoduché. Dvojnásobnou přesilovku ale přece jen využili, i díky posílenému útoku. Střídající Kubala si pohrál se dvěma protihráči a nekompromisně zavěsil. Dobronín poté začal nakopávat míče před Šebestu, ten ale žádný z nich za svá záda už nepustil. V nastaveném čase si ještě za řeči vysloužil červenou kartu třetí hostující hráč Vavroušek.                                                                                                                                       (Jihlavský deník, 11.11.2013)

Branky Třeště:  63. Krejčí Michal, 88. Kubala Pavel

Sestava: Šebesta – Procházka (76. Tausch), Veselý, Kodys, Pěnička – Mareš (90. Gregor), Trnka (55.Lacina), Kříž (82. Kubala), Krejčí – Chalupský, Rod (80. Petráš)