Jamné padlo, Benfica dál vede

Jamné padlo, Benfica dál vede

TJ Sokol Puklice – TJ Slavoj MGG Třešť B

1 : 1 (1 : 1)

Hájit první příčku v soutěži odjeli v sobotu 30. dubna fotbalisté B-týmu Slavoje na hřiště do Puklic. Hráči domácího Sokola byli před tímto utkáním na čtvrtém místě tabulky, když na vedoucí Benficu ztráceli pouhé 3 body.

Ještě před samotným utkáním bylo jasné, že dneska se nebude hrát fotbal. Místní „hřiště“ totiž mělo daleko více společného s kamenolomem než travnatou plochou. Vést míč více než 3 metry znamenalo přistrkávat si jej kolenem a doufat, že odrazy budou ve směru běhu. Tomu odpovídala i „hra“, nebo lépe řečeno to co bylo k vidění. Kdekdo by si totiž mohl to co dělo na hrací ploše splést s tenisovým utkání. Dvě řady hlavičkujících hráčů, nákopy a střed pole, kde se snaží hráči sebrat odražené míče. První branky se zhruba sedmdesátka přihlížejících diváků dočkala v 17. minutě. Míč po nešťastném odrazu netrefil při odkopu Jaromír Svoboda. Křišťál si ho pak jednou poklepl a s velkým štěstím po dalším odrazu trefil levý horní roh Kousalovi brány. Za hosty odpověděl hlavou Císař. Po nabídce od Pavla Svobody se vyšvihl ve vzduchu nejvýše a s přehledem uklidil míč za záda Kabelky v domácí bráně.

Druhá půlka přinesla tlak Slavoje. Ten si vytvořil územní převahu a dostával se i do zakončení. Domácí obrana však byla odhodlána remízový stav nepustit. Ale ani oni se nevzdávali své snahy strhnout tři body na svou stranu. Kousal v třešťské bráně přesto v druhém poločase musel vytáhnout jediný zákrok, když střelu domácích nepříjemně tečoval bránící Kubala. Z přibývajícím časem se hra vyrovnala a vrátila se do již známého obrazu s první půle. Nákop, souboj, sebrání odraženého míče, snaha o kombinaci či zakončení, ztráta či odkop a znovu od začátku. Hřiště připomínalo více zápasnické souboje a i hl. rozhodčí se nechal od hráčů slyšet, že pískat každý nedovolený zákrok, tak se nehraje vlastně vůbec. Přesto všechno odešli po 90. minutách úporného boje oba týmy do kabin smírně, každý s jedním bodem. Nezbývá než doufat, že ve zbytku sezóny bude Slavoj hrát na hřištích s větší kvalitou hrací plochy. Tak aby se nemusela hrát nakopávaná, ale šel hrát i fotbal.

Bod s Puklic třešťské Benfice stačil na udržení prvního místa v tabulce, protože Jamné překvapivě svůj duel prohrálo a díky výhře rezervy Bedřichova kleslo na třetí příčku.

Branky: 17. Křišťál Martin – 27. Císař Petr

Rozhodčí: Kalaš Ludvík

ŽK: 3:1

Sestava: Kousal – Veselý (46. Vondruška), Svoboda J., Kubala, Lašan – Šmach (76. Kříž M.), Pittner, Svoboda P., Herkner P. – Vondrák (61. Veverka), Císař