Benfica vstoupila do jara...

Benfica vstoupila do jara…

TJ Sokol Brtnice – TJ Slavoj Třešť B

1 : 3 (1 : 1)

V neděli 02. dubna v 15:30 hod. vstoupila třešťská Benfica do jarní části sezóny na hřišti v Brtnici. Za chladného a větrného počasí je přivítal zdejší značně omlazený tým. Do branky hostí se nemohl postavit ani jeden ze zkušené dvojice Jakub Šebesta či Jirka Kousal, a tak se opuštěného místa mezi třemi tyčemi chopil nestárnoucí Pavel Svoboda.

Na podmáčeném terénu se pozemní kombinace Slavoje příliš nedařila. Snaha pomoci si dlouhým míčem na Petra Císaře, však byla často zastavena, neboť prostory, kam měl sklepával míč, střed zálohy nevyplňoval. Domácí se i přes nerovný mokrý terén snažili prosadit přihrávkami po zemi. Ačkoliv to vedlo k častějším ztrátám, dařilo se jim v tomto ohledu lépe než Slavoji a dostávali se k slibným centrům. Po jednom takovém se prosadil Cejpek. Na druhé straně i Slavoj často využíval náběhů z křídelních prostorů. Většinou však v kombinaci s míči za obranu. Po jednom takovém náběhu našel Petr Herkner přesnou přihrávkou Michala Tausche, který potvrdil střeleckou formu z A-týmu a překonal Pojera v brance Sokola. Protože ani jedna strana se už do poločasové přestávky nedokázala prosadit, odcházelo do šaten za stavu 1:1.

Benfice vyšel vstup do druhé půle. Vystřídala a přeskupila síly na hřišti. Při postupném útoku od vlastní branky si na středu došel pro míč Tomáš Fencík. Pomalu si jej naváděl k šestnáctce domácích a přízemní střílenou přihrávkou oslovil svého spoluhráče. Petr Císař si míč zpracoval, využil své tělesné proporce, obtočil se kolem bránícího hráče a v zakončení se nemýlil. Domácí Sokol však nic nevzdával. A protože Slavoj dlouho nedokázal přidat pojišťující branku, zůstávalo vše otevřené. Z blížícím se koncem utkání ubývaly oběma týmům stále více síly. Zatímco hosté hned třikrát posílil své řady čerstvými hráči, domácí této možností využít nemohli, zkrátka proto, že jejich lavička už zela prázdnotou. V 80. minutě uklidnil přihlížející příznivce Benfici Jakub Pittner, když si zatáhl po levé straně míč až do pokutového území domácích a kolem vybíhajícího brankáře jej uklidil do sítě na konečných 3 : 1 pro Třešť.

Rezerva Třeště tak vstoupila do Jara vítězně a nadále nahání přední příčky tabulky. V příštím kole jí čeká velice důležité utkání, když v sobotu 08. dubna v 15:30 přivítá na domácím hřišti 2. tým tabulky Puklice, na které ztrácí pouhé 2 body. 

Branky: 22. Cejpek Luboš – 26. Tausch Michal, 47. Císař Petr, 80. Pittner Jakub

Rozhodčí: Večeřa Jaroslav – Vrzal Matěj, Fuks Matyáš

ŽK: 1:1

Sestava: Svoboda P. – Lašan, Svoboda J., Kříž J. (61. Franta), Lovětínský D. ml. – Vrátil (46. Klíma), Pittner, Fencík, Tausch (76. Kříž M.)  – Herkner (54. Kubala), Císař