Na posílenou juniorku nestačili

Na posílenou juniorku nestačili

TJ Slavoj Třešť – FC Slovan Havlíčkův Brod B

0 : 4 (0 : 1)

Těžký soupeř čekal na A-tým mužů třešťského Slavoje v 17. kole I.A třídy Kraje Vysočina. V neděli 2. dubna od 15:30 hod. přivítali na domácí půdě juniorku divizního Havlíčkova Brodu. S ohledem na aprílové počasí v průběhu týdne a snahu ušetřit travnaté hřiště, se i tento duel uskutečnil na náhradním hřišti s umělou trávou. Stejně jako fotbalisté Slavoje, jsou i hráči hostujícího Slovanu na tento povrh zvyklí. I oni na tomto povrchu často trénují a hrají své zápasy. 

Začátek utkání byl pro celý domácí tým smolný. Někteří hráči se ještě ani nedotkli míče a domácí trenér Cvach už musel střídat. Po šesti minutách hry si totiž bez cizího zavinění způsobil svalové zranění mladý stopér Slavoje Adam Novotný a po chvilce bylo jasné, že pro dnešek dohrál. Na hřiště se tak dostal jiný mladý dorostenec Jelínek, který se postavil na svůj obvyklý post v záložní řadě a rozestavení domácích se tak muselo změnit. Ve 12. minutě se po zisku míče o kličce obránci Slovanu ocitl v nadějné příležitosti Mareš. Jeho technickou střelu na zadní tyč však Konrád v brance hostí konečky prstů vytlačil na rohový kop. O pár minut později už se ale skóre měnilo. Bohužel ve prospěch hostujícího Slovanu. Pěknou kombinační akci zakončil střelou k tyči teprve 18-ti letý Víšek, který už ale pravidelně nastupuje v divizním brodském Áčku. Vyrovnat mohl po dvaceti minutách hry Hrabovskyi, ale po přihrávce Mareše mířil pouze do boční sítě. V dalším průběhu utkání se hra přelévala ze strany na stranu a oba týmy si vytvořily několik nadějných příležitostí. Pokorného v brance Slavoje dvakrát zachránila branková konstrukce. Na druhé straně chyběl střídajícímu Jelínkovi půlkrok, aby zakončoval do prázdné. A když se v závěru první půle neujal projektil z kopačky Kubáta odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Chvíli po změněn stran protáhl Konráda v brance Slovanu nečekanou střelou Šimek. Jeho pokus však pouze orazítkoval břevno. V 57. minutě namířil Hrabovskyi z přímého volného kopu nad soupeřovu branku. Z následného dlouhého odkopu od branky trefil Málek pouze dobře postaveného Pokorného. Po hodině hry se při závaru před brankou Slavoje odrazil míč k Víškovi a ten jej v těžké pozici dokázal uklidit do sítě 0:2. S přibývajícím časem hráčům Slavoje docházely síly a naopak posílená juniorka Havlíčkova Brodu se stále častěji dostávala do brankových příležitostí. V 78. minutě se po rychlém kontru po pravém křídle prosadil Šilhart a navýšil tak vedení svého týmu na rozdíl tří branek. Definitivní tečku za utkáním udělal pět minut před koncem opět Víšek, když naplno využil zaspání obranné řady Slavoje po autovém vhazování. Posila juniorky z divizního Áčka Slovanu tak třemi brankami pohřbila naděje Slavoje na slušný výsledek. 

trenér František Cvach k utkání:

„V prvním poločase a v úvodu toho druhého jsme ještě se soupeřem dokázali držet krok. Po druhé inkasované brance jsme ale už fyzicky odpadali. Na mladých hráčích Slovanu byla znát obrovská dynamika jak dopředu, tak po ztrátě míče směrem dozadu. Teď se musíme soustředit na další utkání a ztracené body musíme získat zpět v dalších utkáních.“

Na záznam tohoto ale i dalších domácích utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 13., 63. a 85. Víšek Pavel, 78. Šilhart Marek

Rozhodčí: Vyskočil Štěpán – Fabeš Roman, Beseda Petr

DFA: Bobek Josef

ŽK: 0:3

Sestava: Pokorný – Jonák, Novotný (7. Jelínek (54. Pittner)), Kubát – Lovětínský D. ml., Lovětínský D. – Tausch, Rod Š., Hrabovskyi – Mareš (74. Kříž L.), Šimek