Třešť vs Kostelec podruhé

Třešť vs Kostelec podruhé

TJ Slavoj Třešť C – SK Kostelec

6 : 4 (1 : 0)

V sobotu 15. dubna v 16:00 přivítal třešťský Celtic na umělé trávě rezervu nedalekého Kostelce. Své zkušenější spoluhráče museli tentokrát doplnit i někteří dorostenci, kteří o necelou hodinku dříve dohráli své soutěžní utkání s největším soupeřem v boji o titul ze Sokola Štoky. Jak tento duel dopadl se dozvíte v jedné z dalších reportáží, kterou pro Vás připravujeme. Teď už ale zpět k C-týmu mužů, který čekalo těžké utkání, neboť i hosté své řady doplnili o několik hráčů z A-týmu, který před dvěma týdny dokázal na svém hřišti A tým Třeště porazit (psali jsme zde).

Úvod utkání byl v podání Celticu typicky vlažný. Zkušení domácí fotbalisté chtěli z vlastního pokutového území postupně překonávat soupeře kombinační hrou. Kostelec, posílený o několik hráčů A týmu, začal s vysokým napadáním a nejednou byl po zisku míče blízko vedoucí brance. Po zhruba čtvrt hodině hry domácí pochopili, že jenom po zemi to nepůjde a občas je třeba i zjednodušit hru delším míčem. Dušan Lovětínský se vytáhl na střed zálohy, jeho pozici na stopérovi zaujal Franta Svoboda a na pozici krajního obránce se střídaly mladé pušky z dorostu. S přibývajícím časem se hra Slavoje zlepšila a brankové příležitosti se množily na obou stranách. Hosté dvakrát v krátkém sledu tváří v tvář Jindřichu Jindřichovi mířili nepřesně, když zakončovali daleko mimo tři tyče. Na druhé straně se rovněž dvakrát řítil na Nedělu v kostelecké brance od půlící čáry osamocený Dušan Lovětínský. Pokus o lob mu však ani v jednom případě nevyšel. Blízko ke vstřelení branky měl také Jan Novák. Ani jeho pokusy se však neujaly, a tak se skóre měnilo až ve 36. minutě, kdy standardní situaci rozehrával Dušan Lovětínský. Ten přímý volný kop z 18-ceti metrů zakroutil přes zeď k tyči mimo dosah soupeřova strážce svatyně. Další branky už se přihlížející diváci do poločasové přestávky nedočkali, a tak se odcházelo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Po změně stran začali lépe hosté. Nejprve v 50. minutě srovnal střelou k tyči Štěpek a poté z dálky poslal Kostelec do vedení Kapusta. Domácí vzápětí vyrovnali z další standardní situace. Rohový kop směrem k brance zatočil, jako už poněkolikáté, Dušan Lovětínský. Brankář Neděla R. se přes hradbu těl k míči nedostal a na zadní tyči číhající Standa Bartušek jej hlavou poslal do branky, kam by nejspíše stejně zapadl. O dvě minuty později vrátil hostujícímu týmu vedení opět Kapusta. Ten napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho pokus zaplaval přímo pod břevno bezmocného Jindry Jindřicha. Hra se přelévala ze strany na stranu a více než čtyři desítky přihlížejících diváků mohly sledoval velice atraktivní utkání. V 62. minutě si míč ze středu hřiště navedl aktivní Honza Šmach. Jeho střelecký pokus sice ještě Neděla R. zlikvidoval, ale vyrazil jej přímo pod nohy stálice Celticu Honzu „Bombera“ Janáka, který jej uklidil za jeho záda. Dvě minuty na to poslal Slavoj do vedení sám Honza Šmach. To však nevydrželo dlouho, neboť za domácí korigoval výsledek mladší z Nedělů Tomáš. Poté se hráči na hřišti s brankostrojem trochu uklidnili, ale ve vysokém tempu ani v nejmenším nepolevili. V poslední desetiminutovce si nejprve šikovně ve vápně pro faul došel Dušan Lovětínský. Navzdory pravidlu, že faulovaný hráč penaltu sám nekope, si vzal míč a pokutový kop bezpečně proměnil. Hosté se sice snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale jejich snahu utnul a završil tak svůj hattrick Dušan Lovětínský. Z rohu pokutového území zatočil míč do vzdálenější šibenice. Brankář hostující rezervy Kostelce si sice na něj sáhl ale mimo tři tyče jej vytěsnit nedokázal 6:4. Celtic se tak vrátil na vítěznou vlnu a dál vévodí průběžné tabulce IV. třídy.

Branky: 36., 80. (p.k.) a 88. Lovětínský Dušan, 54. Bartušek Stanislav, 62. Janák Jan, 64. Šmach Jan – 50. Štěpek Richard, 53. a 57. Kapusta Oleksandr, 66. Neděla Tomáš

Rozhodčí: Másilko Bronislav – Dýnek Petr

ŽK: 0:0

Sestava: Jindřich – Růžička, Bartušek S., Lovětínský D., Svoboda F. – Vonderka, Hochman, Šmach, Vondrák – Novák, Janák – střídali hokejově: Kříž M., Daněk F., Le, Novotný M..