Historie se opakuje

Historie se opakuje

TJ Cejle – TJ Slavoj Třešť

4 : 4 (0 : 4)

V sobotu 29. května zajížděla Benfica na horkou půdu do Cejle. To by někomu mohlo připadat jako přehnané, neboť v průběžné tabulce soutěže je domácí tým na posledním jedenáctém místě se 6 body, zatímco Slavoj se sluní na 3. příčce tabulky.  Pro vysvětlení se však musíme podívat trochu do historie. Od postupu do okresního přeboru, v sezóně 2017/2018 v Cejli rezerva Slavoje ještě nezvítězila. Pravdou zůstává, že kvůli sezónám ovlivněným epidemií Covidu-19 (2019/2020 a 2020/2021) zde odehráli pouze tři utkání. Přesto bilance 0-1-2 je více než nepříznivá. Je to však remíza 3:3 z loňské sezóny, která visí nad Benficou jako strašák. Psali jsme o ní zde. Pohodové poločasové vedení 3:0 po změně stran promrhali a po třech inkasovaných brankách odjížděli domů s pouhým jedním bodem.

Slavoj vešel do zápasu s naprostým klidem. Byl lepší a i na podmáčeném hřišti se mu dařilo kombinovat. Už v 8 minutě unikl po lajně Herkner, obstřelil domácího brankáře a poslal Slavoj do vedení. Ve 20. minutě se k rohovému kopu postavil mladičký Němeček a zakroutil jej přímo do branky. O 4 minuty později si za vápnem zpracoval míč Klíma a a technickou střelou jej zakroutil za zadní tyč. Domácí se prakticky k ničemu nedostali, jakkoliv Slavoj udělal několik chyb a často volil složitější přihrávku přes střed, místo jednodušší hry po lajnách, jak chtěl trenér Stanislav Petr. Kritických 0:3 Benfica zlomila za pomocí Herknera, který využil další samostatný únik. A protože hlavní rozhodčí se v samotném závěru rozhodl neodpískat pokutový kop, kterého se hosté dožadovali, odcházelo se do kabin za stavu 0:4.

Do druhé půle oba trenéři prostřídali. Zatímco domácí začali hrát lépe a aktivněji, hostům střídání spíše uškodilo. Cejle převzala iniciativu a po více než hodině hry se poprvé radovala ze vstřelené branky na 1:4. Inkasovaný gól hráčům Slavoje ještě více svázal nohy. Chyběla nabídka, hráči si nechodili pro míče a když si chtěli obránci pomoct dlouhým míčem, vracel se jim skoro vždycky rychle zpět. Když v 76. minutě přišlo snížení na 2:4, vycítili i domácí fanoušci, že Třešti docházejí síly a domácí mají šanci vše ještě zvrátit. Slavoj se alespoň snažil držet míč, přihrávat si a tím zdržovat čas. Domácí brzy tuto strategii prohlédli a začali hrát vysoký pressing. To vedlo k chybám při rozehrávce a následným brankovým příležitostem Cejle. Po dalších dvou rychlých přesných trefách domácích už hráči Třeště jen tlačili očima časomíru, aby nedošlo k nejhoršímu a oni neodjeli bez bodů. To se nakonec podařilo, ale i po remíze 4:4, odcházeli hosté do kabin jako poražení a domácí jak vítěz. Zdejší hřiště tak i nadále zůstává pro Slavoj zakleté.

Branky: 68. a 76. Bednařík Martin, 80. a 83. Mikeš Jan – 8. a 34. Herkner Petr, 20. Němeček Jakub, 24. Klíma Jan

Rozhodčí: Gavallér Filip – Mlsna Jiří, Vrzal Vlastimil

ŽK: 4:2

Sestava: Kousal – Novák, Kubala, Kříž J., Němeček – Herkner, Pittner, Klíma, Šmach– Vondrák (76. Kříž M.), Císař (46. Šebesta)