Zápas jara pro Muríňa

Zápas jara pro Muríňa

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj Třešť

2 : 6 (2 : 3)

13.5. v sobotu naše B mužstvo zajíždělo na horkou půdu prvního Rantířova. Už před zápasem hráči Slavoje čítali, že si jedou pro debakl, 6:1 či 8:1 také se o tom takto při rozcvičování bavili, hlavně nedostat 10. Vždyť v přípravném zápase muži B s Rantířovem dostali debakl právě 6:1. Navíc poslední zápasy našich mužů nebyly vůbec přesvědčivé k tomu, aby se měly v Rantířově získat nějaké body. Ale teď už k zápasu.

Zápas začal tak jak ho hráči Slavoje očekávali. Velký tlak ze strany domácích, kteří si před šestnáctkou našich borců vybojovali přímí volný kop. Ten byl zahraný přímo na Kousala, který ho dokázal ještě vyrazit, ale naše obrana zaspala a neuhlídala dorážejícího Vacka, který tak vystřelil vedení 1:0 pro domácí. Za necelé dvě minuty však bylo srovnáno, to když se trefil nejlepší střelec B týmu Petr Herkner. Nemělo to dlouhého trvání a Rantířov šel opět do vedení, když v 11. minutě zápasu nachytal naši obranu opět na hruškách domácí Kruntorád. Další závar před brankou Kousala, znamenal pokutový kop, kdy bránící hráč Šmach zahrál rukou. Jasná penalta a mračna nad našimi hráči se začala stahovat. Proti byl však náš skvěle chytající brankář, který pokutový kop dokázal zlikvidovat. Po chvilce to byl právě on kdo dal dlouhý balón až za domácí obranu. Brankář Rantířova špatně vyhodnotil situaci a zahrál rukou mimo vápno, jenže poblíž byl i Petr Císař tak i rozhodčí, který zkušeně ponechal výhodu pro Císaře a ten z 20 metrů vstřelil gól do prázdné branky na skóre 2:2. Bylo vidět, že domácím neproměněná penalta svázala nohy a naši hráči se dál hnali za vstřelením branky. Ve 33. minutě využívá Jakub Pittner závaru na velkém vápně skoro nikým neatakován si připravuje míč a před dobíhajícím bránícím hráčem ho vystřeluje vzduchem přes gólmana do pravé šibenice. Stav 3:2 pro naše borce. Takto skončila i první půle ve které Kousal dokázal ještě zlikvidovat snad 99% šanci, kdy vyrazil tvrdou střelu, která směřovala k jeho levé dolní tyči.

V druhé půli bylo jasné, že naši hráči nedostanou nic zadarmo. Ale naše dobře fungující obrana už ve druhém poločase nedala Rantířovu šanci a proto se v 58. minutě mohli opět radovat naši hráči a to po akci Šmacha, který si z levé strany zatáhl míč ke středu hřiště a připravil ho na zlatém podnose Šimkovi. Ten s přehledem navyšuje skóre na 4:2 do odkryté branky. V 69. minutě jsou to opět naši, kdo navýší skóre na 5:2. Už skoro ztracený přetažený míč na zadní tyč, nechce nechat ladem Petr Herkner a hlavičkou přehazuje domácího gólmana a dává našim hráčům klid do kopaček. To už je pomalu vidět, že zápas je rozhodnutý, tak jak se naši hráči báli debaklu, uštědřili naopak lekci z produktivity hráčům Rantířova. V 87. minutě ještě Pittner zatlouká poslední hřebíček do vítězství kdy projde přes 3 domácí hráče a jemným lobem přes gólmana uzavírá skóre na konečných 6:2. Jak už jsme zmiňovali, Rantířov je na prvním místě a to jen s jedinými dvěma porážkami z 15 zápasů. A naši hráči se můžou chlubit tím, že oni jediní právě dokázali 2* letos skvěle hrající Rantířov porazit.

Slovo kapitána Pavla Kubaly:

„Moc bych chtěl svým spoluhráčům poděkovat za předvedenou bojovnost, bylo na každém vidět, že chce dnes odevzdat na hřišti všechno a to se vyplatilo. Vítězství 6:2 nikdo nečekal. Je pravda, že nám tam padlo úplně všechno a kluci z Rantířova měli tak trochu smůlu. Ale myslím, že relativně zasloužená výhra, prostě jsme chtěli asi víc vyhrát.“

Branky: 8. Vacek Michal, 11. Kruntorád Jan – 6. a 69. Herkner Petr, 28. Císař Petr, 33. a 87. Pittner Jakub, 58. Šimek Jakub

Rozhodčí: Novák Filip – Vrzal Vlastimil, Dýnek Petr

ŽK: 1:0

Sestava: Kousal – Kubala, Fencík, Kříž J. (46. Veverka), Lašan – Šmach, Pittner, Klíma, Šimek – Herkner, Císař (46. Vondrák)