Festival spálených šancí

Festival spálených šancí

TJ Podyjí Černíč/Červený Hrádek – TJ Slavoj Třešť B

2 : 3 (0 : 0)

V neděli 04. června netradičně již od 15:00 hod. nastoupila Benfica v rámci 21. kola OP Jihlavska na hřišti v Červeném Hrádku proti společnému družstvu hrajícím pod názvem Černíč/Červený Hrádek. Už před samotným zápasem pak nastaly první problémy a otázky. Kdo po sobotní oslavě a rozlučce Jakuba Šebesty a předcházející oslavě narozenin Petra Herknera do Hrádku pojede a kolik hráčů nakonec bude schopno k utkání nastoupit.

S úvodním hvizdem se nakonec sešla na hřišti plná jedenáctka hostí, navíc s jedním hráčem na lavičce. Od úvodu utkání se hrál aktivní fotbal od obou týmů. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba celky si vytvořily slibné šance. Po jednom ze závaru v domácím vápně se hosté marně dožadovali penalty. I další rozhodnutí hl. rozhodčího byli diskutabilní. Obě strany si hlasitě stěžovaly, ale nezkušený začínající rozhodčí si vždy stál za svým. Kupodivu však nehodnotil žádný z výroků na svou stranu žlutým kartónkem a tak se hra místy kouskovala zbytečnými dohady. Když už byla v plném proudu bylo to jako sledovat gramofonovou desku, co se zasekla v jednom kruhu. Obě strany měli tutové šance, které řešily dobře, než přišla ta poslední fáze, zablokovaná střela, klička či přihrávka navíc, nepřesnost nebo dobrý zákrok brankáře. Zkrátka pořád ta stejná písnička. Slavoj nakonec mimo jiné dostal i výhodu pokutového kopu, když hl. rozhodčí hru rukou posoudil jako nedovolenou. I přes hlasitý nesouhlas trenéra se k jeho exekuci postavil Kuba Pittner. Přestřelil však horní roh brány a jen tak rozšířil seznam promarněných příležitostí. Do kabin tak oba celky po festivalu neproměněných šancí odcházely za bezbrankového stavu. 

V druhé půli se konečně prolomily ledy. Byli to domácí a konkrétně průběžně nejlepší střelec celé soutěže Karkula, kdo v 50. minutě otevřel skóre utkání. Odpověď Slavoje přišla o čtvrt hodiny později. Hlavní rozhodčí odpustil Petrovi Císařovi útočný faul, nechal hru plynout a útočník Slavoje se probojoval až ke střele z ostrého úhlu, kterou překvapil brankáře, jenž vyrážel proti přihrávce, a srovnal tak skóre utkání. Za necelých 7 minut si po levé straně hřiště vedl míč Honza Šmach. Napřáhl svou slabší levou nohou k centru/střele, která k překvapení všech zaplachtila až za záda Jakubce v domácí bráně. Místo soustředěného výkonu však Slavoj vzápětí vyrobil hrubici. Nepohlídal si rozehrávku Podyjí a nechal dlouhý míč projít až ke Karkulovi, který tak brzy utnul radost a nadšení příznivců Třeště. Aby nebylo vyrovnané jenom skóre, přišla obrovská hrubá chyba i v domácích řadách. V 88. minutě totiž již zmíněný Jakubec v domácí bráně sebral míč ze hry a pohodil si ho na zem, ve snaze vykopávat. Po pár vteřinách si však vše nikým neatakován rozmyslel a míč si jakoby nic znovu vzal do ruky. Tím porušil pravidla a následovat tak musel nepřímý volný kop ze vzdálenosti 7 metrů. Jeho exekuci zajistil nahrávající kapitán Janek Kříž a střelec Petr Císař. Ten propálil vše co mu stálo v cestě a vystřelil tak Třešti další 3 body. 

Branky: 50. a 75. Karkula Lukáš – 67. a 88. Císař Petr, 74. Šmach Jan

Rozhodčí: Jonáš Libor – Surán Vlastimil, Fuks Matyáš

ŽK: 0:0

Sestava: Kousal – Kříž L., Kubala, Fencík, Budíček – Lašan (78. Kříž M.), Kříž J., Pittner, Šmach – Vondrák, Herkner