Smolná trefa stopera

Smolná trefa stopera

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Štoky/Lípa

0 : 7 (0 : 3)

Hodinu před polednem se v neděli 04. června 2023 naposledy v letošní sezóně představili svým příznivcům na domácím hřišti také mladší žáci třešťského Slavoje. Stejně jako jejich starší spoluhráči i oni měli za soupeře své vrstevníky ze společného družstva Štoků a Lípy. Hosté se v této sezóně mohou pyšnit nejlepší obranou (doposud v 19-ti utkáních inkasovali pouze 23 branek) a druhým nejproduktivnějším útokem (116 vstřelených gólů).

Mladé fotbalové naděje dokázaly svému soupeři vzdorovat až do 11. minuty, kdy předvedl pěknou individuální akci hostující Vítek. Prošel přes tři bránící hráče a za jeho přesnou střelou se gólman Slavoje pouze ohlédl. Stejný hráč přidal druhou branku ve 26. minutě, kdy nikým nehlídaný uklidil za záda Daniela Hynka centr z levého křídla. O dvě minuty později po další zbytečné ztrátě domácích ve středu hřiště a přihrávce za obranu stanovil poločasové skóre Souček, když prostřelil vybíhajícího gólmana Slavoje. Domácímu týmu nelze upřít snahu, ale jejich útočné snažení končilo na dobře bránícím stoperu hostí, případně nepřesným zakončením z dálky.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. I nadále by hosté lepším týmem. Častěji drželi míč na svých kopačkách a postupně navyšovali skóre. Čtvrtou branku přidal ve 45. minutě Kučírek, když uklízel nikým neatakován míč do odkryté branky. O dvě minuty později si vybral svůj kopec smůly jinak dobře bránící stoper Slavoje David Hink. Ve snaze zlikvidovat pokus Roseckého jej uklidil přesně za záda svého spoluhráče v brance. Hlavní rozhodčí byl ale shovívavý a branku připsal útočníkovi hostí. V závěrečné čtvrthodince přidali hosté ještě dvě přesné trefy a domů si tak odvezli tři body za vítězství 7:0. 

Branky: 11. a 26. Vítek Petr, 28. Souček Jakub, 45. Kučírek Matyáš, 47. Rosecký Štěpán, 56. Zajíček Pavel, 63. Poulíček Šimon

Rozhodčí: Žaloudek Marek

ŽK: bez karet

Sestava: Hynk – Töth, Hink, Hamršmíd, –  Biskup, Šalanda, Vokřínek, Kubů M. – Kubů E. S. – střídali hokejově: Hron, Kodys, Lysý, Tyrner