Vstup do soutěže mladíkům vyšel

Vstup do soutěže mladíkům vyšel

TJ Slavoj Třešť – TJ Tis/Habry

9 : 0 (2 : 0)

Do tohoto ročníku I.A. třídy se skoro celé léto poctivě připravoval tým třešťských dorostenců. Kádr posílilo velké množství šikovných hráčů, kteří se posunuli z kategorie starších žáků, nebo také navrátilec ze “záhrobí” Šťastný. Posílen byl však i trenérský tým o Krafku, nejlepšího střelce minulého ročníku soutěže. První soutěžní zápas odehráli dorostenci proti týmu z Tisu a Haber v sobotu 26. srpna v 10:00 hod. na domácí půdě.

Hned od úvodu utkání byli domácí silnější na balonu a soupeři ho jen zřídkakdy půjčovali. První gól této sezóny vstřelil vzhledem ke svému vzrůstu netradičně hlavou Gregor po rohovém kopu Štancla v 9. minutě. O pět minut později zachránil hosty od druhého inkasovaného gólů nadvakrát obránce na brankové čáře. A i nadále domácí trápila koncovka, a tak na další gól museli fanoušci domácího týmu čekat až do 41. minuty. Lovětínský našel ve vápně Šťastného, jehož střela skončila pouze na břevně. Míč se ale odrazil k Hrabovskyimu před prázdnou bránu a ten tak se skórováním problém neměl.

Ve druhém poločase se domácím v zakončení dařilo lépe. Hned po dvou minutách hry se znovu do velmi lehké pozice ke vystřelení gólu dostal Hrabovskyi po přihrávce Jelínka. Poté se Hrabovskyi stal asistentem, když našel Komína a ten také uklízel do odkryté branky. Po zisku kuličky Širokého se do šance dostal Jelínek, ten si ovšem smůlu na střílení gólu z minulé sezóny přetáhl i do této a nastřelil pouze tyč. V 65. minutě se prosadil střelou zpoza vápna Štancl. Jelínkovi sice střelecká štěstěna nepřeje, ale góly umí připravit skvěle pro ostatní. Přesvědčil se o tom Franta, který se právě po Jelínkově pasu do samostatného úniku prosadil s přehledem. V 70. minutě se z penalty prosadil Daněk V., jenž druhý poločas musel zastoupit svého staršího bratra mezi třemi tyčemi domácích. Do konce zápasu se ještě prosadil dvakrát Hrabovskyi a asistoval mu kdo jiný než Jelínek.

Komentář trenéra Adama Pešty k zápasu:

“Jsem velice rád s tím jak jsme vstoupili do nové sezóny. Nejen výsledkově, ale hlavně s předvedenou hrou, když jsme již od začátku zápasu převzali otěže, kombinovali a po celý zápas dominovali. Doufám, že nám tato výkonnost zůstane celou sezónu a předvedeme to hned v dalším zápase, kdy nás čeká těžký soupeř z Rantířova.”

Branky:  9. Gregor Tomáš, 41., 47., 70., 81. a 85. Hrabovskyi Mykhailo, 52. Komín Jakub, 65. Štancl Dominik, 68. Franta Tobiáš

 

Rozhodčí: Babák Martin

ŽK: 2:2

Sestava: Daněk F. – Němeček (82. Pavlíček), Daněk V. (46. Široký), Novotný, Lovětínský – Štancl, Franta, Gregor (71. Le), Komín (46. Jelínek) – Šťastný, Hrabovskyi