Rozhodovaly chyby

Rozhodovaly chyby

TJ Slavoj Třešť – SK Telč

3 : 3 (2 : 1)

V sobotu 9. září 2023 se poprvé v právě probíhající sezóně představily žákovské týmy Slavoje na domácí půdě. Jediné fotbalové derby odvěkých rivalů Třeště a Telče v této sezóně bude právě v žákovské kategorii. Ostatní družstva obou celků totiž hrají na jiné soutěžní úrovni a tudíž se v soutěžním utkání nepotkají. Nejprve od 9:00 hod. nastoupili na hrací plochu starší žáci obou celků.

Začátek utkání vyšel lépe domácím Slavojákům a už v 6. minutě šli zásluhou Lukáše Noska do vedení. Navýšit vedení mohl stejný hráč o chvíli později, ale Procházka v brance hostí byl proti. Domácí byli v této fázi utkání lepší a vytvořili si několik dalších příležitostí. Navýšit vedení se nepodařilo Adamovi Červenému, Lukáši Noskovi či dalším. V cestě míče do hostující sítě stál výborný Procházka, nebo střelecké pokusy Slavojáků mířili mimo tři tyče soupeřovy branky, Tři minuty před přestávkou zahrávali hosté rohový kop a chybu gólmana Slavoje potrestal Doskočil. V závěrečné minutě první půle zahrávali stejnou standardní situaci také domácí fotbalisté a i zde chyboval brankář a Lukáš Nosek svou druhou přesnou trefou vrátil Slavoji vedení. O gól spokojenější tak do kabin odcházeli mladí Slavojáci.

Také druhý poločas byl herně vyrovnaný. Oba týmy střídaly světlé okamžiky s těmi horšími. Chvílemi měli navrch domácí, chvílemi zase častěji drželi míč žáci telčského SK. O první změnu skóre ve druhé půli se postaral hostující Doskočil. Zpoza šestnáctky napřáhl a jeho tvrdá přízemní střela zapadla přesně za tyčku branky střežené Danielem Hynkem 2:2. S nerozhodným stavem se nechtěl smířit aktivní Lukáš Nosek a po hodině hry, po další z řady útočných akcí domácích, svou třetí přesnou trefou opět vrátil vedení Slavoji. Domácí už žádnou z dalších útočných akcí neproměnili a s přibývajícím se koncem utkání se stále více soustředili na ubránění jednobrankového vedení. Bohužel osm minut před závěrečným hvizdem obrana Slavoje chybovala v rozehrávce a hostující Špička to dokázal potrestat. Velké derby tak vítěze nepoznalo a oba celky si do průběžné tabulky připsali bod za remízu 3:3.

Branky: 6., 39. a 59. Nosek Lukáš – 37. a 53. Doskočil Kryštof, 72. Špička Matěj

Rozhodčí: Liška Zbyněk

ŽK: bez karet

Sestava: Hynk – Tyrner, Žádný, Rodek, Hink – Lysý, Červený, Šalanda, Biskup – Nosek, Kříž – střídali hokejově: Koníř, Toth