Čekání trvá ...

Čekání trvá …

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Lípa

1 : 2 (1 : 2)

Podruhé za sebou na domácí půdě. Po týden staré porážce „od Křikavy“ (hrotový útočník Světlé nad Sázavou, který ve zmíněném utkání hned 4x skóroval a navíc zařídil penaltu) přivítali fotbalisté A-týmu Slavoje v neděli 10. září od 16-ti hodin celek Sokola Lípa. Trenér František Cvach se i v tomto utkání musel obejít bez několika opor. Ke dlouhodobě zraněným Rodovi, Krafkovi či Herknerovi se přidali ještě pilíře obrany Novotný a Kubát (oba z rodinných důvodů).

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a hned od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího v dostatečném počtu napadali rozehrávku Slavoje. V 5. minutě se tak po zásluze dostali k prvnímu ohrožení domácí branky. Přímý volný kop však dokázal brankář Vondruška vyboxovat a poradil si i s dorážkou. O tři minuty později se po autovém vhazování dostal z levé strany do pokutového území Mareš, ale přízemním centrem našel před hostující brankou pouze dobře postaveného stopera Lípy. Následoval rychlý protiútok, nedorozumění stoperské dvojice Slavoje a hostující Havel otevřel skóre. Ve 24. minutě vybojoval Budíček míč na půlící čáře, posunul na Hrabovského a pěknou kombinační akci, do které se zapojila hned čtveřice hráčů zakončil z bezprostřední blízkosti Matyáš Kříž 1:1. Prakticky vzápětí při jednom souboji špatně došlápl Fencík a s poraněným kotníkem musel po půlhodině hry střídat. Ve 33. minutě dostali hosté výhodu rohového kopu. Gólman Vondruška na brankové čáře zaváhal a v malém vápně Šrámek přeskočil o více než hlavu menšího Borovského 1:2. Ve zbývající desetiminutovce byla vidět na domácích hráčích psychická deka, čehož naštěstí hosté nedokázali využít.

Nevíme, co zaznělo o poločasové přestávce v kabině, ale do druhé půle nastoupili Slavojáci s obrovskou snahou zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch. Na dlouhou dobu se usadili na polovině soupeře. V 51. minutě pronikl z pravého křídla do šestnáctky Šimek, našel v dobrém náběhu Hrabovského, ale gólman Lípy byl pozorný a střelu domácího křídelníka lapil. Po hodině hry nejprve napřáhl zpoza šestnáctky Lovětínský, ale mířil těsně nad soupeřovu branku, stejně jako o dvě minuty později hodně aktivní Hrabovskyi. V 67. minutě po centru kapitána Tausche zakončoval opět Hrabovskyi, tentokrát hlavou, ale našel pouze náruč hostujícího gólmana. Čtvrthodinky před koncem se k první střele ve  druhém poločase dostali také hráči Sokola. Pokus kapitána Sochora z dvaceti metrů však mířil daleko vedle Vondruškovi branky. A když dvě minuty před koncem Hrabovského pokus z přímého kopu dokázal Vašák vyboxovat, připsali si hosté cenné tři body. Naopak fotbalisté Slavoje dál čekají na první letošní domácí bodový zisk, když prohráli i ve třetím utkání na svém hřišti.

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 24. Kříž Matyáš – 9.Havel Jakub, 33. Šrámek Josef

Rozhodčí: Burian Vít – Myška Roman, Maar Michal

ŽK: bez karet

Sestava: Vondruška – Tausch, Svoboda J., Lovětínský D. ml., Budíček (46. Kříž L.) – Borovský (74. Jonák ), Fencík (30. Šimek) , Kříž Mat., Hrabovskyi – Svoboda P., Mareš