Hráči Slavoje neměli slitování

Hráči Slavoje neměli slitování

TJ Slavoj Třešť – FC Slavoj Žirovnice

0 : 25 (0 : 17)

V neděli 17. září 2023 přivítaly žákovské týmy třešťského Slavoje na domácím hřišti své vrstevníky ze Slavoje Žirovnice. Už v devět hodin ráno vyběhli na hrací plochu travnatého hřiště v ulici Josefa Hory starší žáci obou celků. V domácím dresu pro zranění kolene chyběl autor hattricku z předchozího utkání proti Telči Lukáš Nosek. Pro toto soutěžní utkání nebyl trenérům k dispozici ani šikovný středopolař Adam Šalanda a hned trojice hráčů nebyla zcela fit (lehčí zranění, nachlazení a pod.). Přesto všichni domácí aktéři věřili, že proti jmenovci z Žirovnice dokáží uspět a bodovat.

Do utkání však domácí hráči vstoupili velice vlažně, zatímco na soupeři byla vidět chuť a sršela z něj energie. Do vedení šli hosté hned z první útočné akce ve 3. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu a střele Pacholíka. Když pak stejný hráč v 9. resp. 10. minutě završil hattrick svítilo na světelné tabuli již 0:5 ve prospěch hostujícího týmu. Na domácích fotbalistech ležela pomyslná deka. Vůbec se nedařila kombinace a chyběl i pohyb bez míče. Rovněž obranná fáze byla ze strany domácích hráčů mizerná či spíše žádná. Naopak hosté se svou aktivitou dostávali do dalších a dalších brankových příležitostí, které snadno a bezpečně proměňovali a navyšovali skóre. První střelu na branku Žirovnice vyprodukovali domácí hráči až ve 39. minutě. I ta však byla obranou hostí zblokována a po následném rohovém kopu a rychlém protiútoku uzavřel Pacholík účet prvního poločasu na 0:17.

Ve druhém poločase si hrstka fanoušků Žirovnice musela na další přesnou trefu „počkat“ až do 48. minuty, kdy se prosadil kdo jiný než Pacholík, který následně přidal i další přesné trefy. Celkově rozvlnil síť za domácím brankářem hned 11x. Svou poslední trefou zvyšoval v 58. minutě už na 0:20 a protože světelná tabule umožňuje rozsvítit nejvíce 19 vstřelených branek u každého z týmů, svítilo na po Pacholíkově trefě opět 0:0. Ani tento malý nedostatek nezastavil útočné snažení hostí. S „demolicí“ domácí obrany neměli slitování a když po 80-ti minutách hry hlavní rozhodčí utkání ukončil svítilo na tabuli přijatelných 0:5. Pouze hráči na hřišti a hrstka fanoušků, která vydržela až do konce věděli, že konečný stav byl ve prospěch hostujícího týmu ještě o 20 branek lepší.

Branky: 3., 9., 10., 16., 27., 36., 39., 48., 58., 75. a 79. Pacholík Matyáš, 4. a 11. Jarkovský Jakub, 7., 25., 33. a 50. Matoušek Tomáš, 14. Maršík Ondřej, 17. Bruner Roman, 20., 38., 61. a 77. Kopejtka Radek, 26. Varodi Alexandr, 74. Slavík Filip

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: bez karet

Sestava: Hynk – Tyrner, Žádný, Rodek, Hink – Lysý, Červený, Vokřínek, Biskup – Polák, Kříž – střídali hokejově: Jurač, Toth, Smolík