V hlavní roli Dočkal

V hlavní roli Dočkal

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Rozsochatec

4 : 3 (0 : 2)

Netradičně v sobotu 23. září od 14:30 přivítal A tým mužů na domácí půdě Rozsochatec. Tým z Havlíčkobrodska se stejně jako náš A tým v prozatímní tabulce trčil u jejího chvostu. Neboť se ale již tradičně prezentuje tvrdým, důrazným a jednoduchým fotbalem s dlouhými nákopy, nečekalo Třešť žádné klidné odpoledne.

Na první střelu si museli fanoušci počkat až do 8. minuty. To se po sražení dlouhého míče od spoluhráče zbavil obránce Slavoje Janovský a napřáhl se ke střele vnějším nártem zpoza vápna. Míč, proto ve vzduchu zaplaval a skončil za zády Davida Vondrušky v domácí bráně. Slavoj měl vzápětí šanci na vyrovnání. Míč na středu hřiště vybojoval Matyáš Kříž a pasem za obranu našel v náběhu Jakuba Šimka. Ten zatáhl po lajně, ale přihrávku na Pavla Svobodu před bránou poslal na paty a našla jen hostujícího obránce. V 13. minutě se dostal Slavoj do další šance. Centrovaný míč posouval hlavou Michal Tausch na osamoceného Matyáše Kříže. Ten si zpracovával míč, ale ke střele již se nedostal. Z hostující střídačky se ozval hvizd, který si domácí středopolař spletl z hvizdem rozhodčího a přestal hrát. Ani v další šanci stejný hráč branku netrefil, když po zpracování střely Mykhaila Hrabovskyiho mířil mimo tři tyče. Do dalších šancí se dostali Pavel SvobodaVojtěch Jonák, ani jeden zmiňovaný však skóre nezměnil. V 34. minutě proto přišel trest. Po ztrátě v útoku se hosté dostali do přečíslení a ještě navýšili svoje vedení. Protože do konce první půle se již skóre neměnilo, odcházely oba celky do kabin za stavu 0:2.

Úvod druhého poločasu vyšel domácím na jedničku. Již po 2 minutách poslal Pavel Svoboda, do náběhu Mykhaila Hrabovskyiho. Ten našel ve vápně prvně jmenovaného, který hlavou i přes teč hostujícího obránce snížil na 1:2. Na další velkou šanci museli příznivci domácích čekat až do 64. minuty. To vyslal do náběhu Matyáš Kříž Mykhaila Hrabovskyiho, který však svou střelu mezi tři tyče nevměstnal. Zatímco hosté rezignovali na mezihru a vše zkoušeli ukopat, domácí se i nadále tlačili za vyrovnáním. V 73. minutě po výkopu gólmana Davida Vondrušky už měl míč téměř pod kontrolou hostující stoper Dočkal. Ve snaze zpracovat si jej upadl a daroval tak samostatný únik Matyáši Křížovi, který s přehledem přehodil vyběhnuvšího brankáře a vyrovnal tak skóre utkání. O tři minuty později po autovém vhazování Mykhaila Hrabovskyiho se ze sevření čtyřech bránících hráčů vymotal Matyáš Kříž a vyslal střílený centr. Ten sice Dobrovolný v hostující bráně vyrazil, pouze však k nohám Pavla Svobody, který poslal domácí do vedení. Druhý dárek pro domácí si připravil Dočkal v 78. minutě. Ve snaze o rozehrávku trefil pouze Matyáše Kříže, který posílal přihrávku na ofsajdové hranice operujícímu Pavlovi Svobodovi. Zkušený matador Slavoje míč raději přepustil nabíhajícímu Kubovi Šimkovi, který podél vybíhajícího brankáře na zadní tyč navýšil vedení Slavoje na 4:2. V 84. minutě se hostující stoper Dočkal částečně vykoupil. Při přímém kopu z hranice velkého vápna prostřelil prudkou střelou zeď i Davida Vondrušku v domácí bráně a snížil na 4:3. Do třetice se pokusil Dočkal pomoci domácím v poslední minutě, když naslepo prodlužoval za sebe dlouhý odkop od Jaromíra Svobody. U míče byl však jako první střídající Vojtěch Daněk, který se tak řítil sám na hostujícího brankáře. Své šance se však zalekl, a tak domácí získali tři body po hubené výhře 4:3.

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 47. a 76. Svoboda Pavel, 73. Matyáš Kříž, 78. Šimek Jakub – 8. Janovský Zdeněk, 34. Halák Matěj, 84. Dočkal Michal

Rozhodčí: Bulín Filip – Bouda Josef, Čížek Jan

ŽK: 3:3

Sestava: Vondruška – Jonák, Svoboda J., Lovětínský D. ml., Kubát – Šimek, Tausch, Mareš, Kříž Mat., Hrabovskyi (85. Borovský) – Svoboda P. (88. Daněk V.)