Když nedáš gól - nevyhraješ

Když nedáš gól – nevyhraješ

TJ Sokol Lípa – TJ Slavoj Třešť

6 : 0 (5 : 0)

Rovněž starší žáci Slavoje se představili v neděli 24. září 2023 v dalším utkání 1. třídy žáků na hřišti v Lípě (okres Havlíčkův Brod). Tentokrát netradičně jako druzí. V kádru Třeště stále chyběli mimo jiných zraněný sniper Lukáš Nosek, šikovný středopolař Adam Šalanda, kterého skolila nemoc a další. Svým starším spoluhráčům tak museli vypomoci i čtyři mladší žáci, kteří již měli zápas v nohou.

Vstup do utkání starší žáci Slavoje vůbec nezachytili a v průběhu čtvrté minuty hned dvakrát inkasovali. Tato studená sprcha je probudila a s přibývajícím časem postupně hru vyrovnali. V nadějné příležitosti se octili Matyáš Toth a hned dvakrát Vojta Kříž. Bohužel pro hosty své šance neproměnili a tak udeřilo na druhé straně. Po pěkné kombinaci na jeden dotek do prázdné branky zakončoval Souček. Uběhli pouhé dvě minuty a Opršal zvyšoval vedení domácího celku již na 4:0. Tečku za prvním poločasem udělal nepovedený odkop od branky Daniela Hynka přímo na nohu protihráče. Poulíček nabídnou šanci využil a uzavřel poločasové skóre.

Úvod druhého poločasu byl od obou celků opatrnější a dlouhou dobu si ani jeden z nich nevytvořil vážnější brankovou příležitost. Výjimkou byla situace ze 7. minuty druhé půle. V ní se stoper Daniel Rodek pokusil odkopnout centrovaný míč. Ten však přesně netrefil a zpětnou rotací mu zasáhl ruku. Hlavní rozhodčí Pulpán nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Poulíček a nedal hostujícímu brankáři nejmenší šanci. Obrovskou příležitost hostí měl v 53. minutě Vojta Kříž. Ze středového kruhu se řítil sám na domácí bránu. Přízemní střelou však o decimetry minul levou tyčku. Po zbytek zápasu hráli obě strany vyrovnaný fotbal bez větších brankových příležitostí, a tak se přihlížející diváci už žádné další branky nedočkali. Podruhé za sebou tak mladí fotbalisté Slavoje vyšli gólově naprázdno. Další pokus budou mít již tento čtvrtek 28. září, kdy na domácí půdě v odloženém utkání přivítají Rantířov.

Branky: 4. a 37. Opršal Adam, 4. Zajíček Pavel, 34. Souček Daniel, 40. a 47. (p.k.) Poulíček Šimon

Rozhodčí: Půlpán Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Hynk – Tyrner, Žádný, Rodek, Hink – Toth, Červený, Vokřínek, Polák – Mareš, Kříž – střídali hokejově: Pavlíček, Koníř, Biskup