Zbytečné ztráty nás sráží

Zbytečné ztráty nás sráží

TJ Sokol Lípa – TJ Slavoj Třešť

8 : 0 (5 : 0)

V neděli 24. září 2023 zajížděly žákovské týmy Slavoje ke svému dalšímu utkání 1. třídy žáků na hřiště do Lípy (okres Havlíčkův Brod). Sokol Lípa je jedním ze 3 týmů na jehož hřišti nastupují jako první mladší žáci a teprve po nich jejich starší spoluhráči. Mladší žáci Slavoje se i v tomto utkání museli obejít bez několika nemocných hráčů. Přesto věřili, že na hřišti soupeře dokáží uspět.

Do utkání ovšem nevstoupili vůbec dobře. Již v 6. minutě došlo ke zbytečné ztrátě míče na vlastní polovině. Mladí fotbalisté Sokola po zisku míče ihned přešli do protiútoku, který úspěšně zakončil Kučírek. Vedoucí branka domácí tým uklidnila. Jeho hráči se dobře pohybovali a napadali rozehrávku Slavoje. Hosté z Třeště si pod tlakem nedokázali přihrát a docházelo tak k častým ztrátám míče již na vlastní polovině. Z přibývajícím časem přibývaly i branky v síti Michala Pavlíčka. Brankáři Slavoje nelze upřít snahu. Několika dobrými zákroky svůj tým podržel a na žádné z pěti branek, které v prvním poločase inkasoval, nenesl podíl. Téměř vždy totiž zakončoval nikým nehlídaný hráč domácích, který tak měl dostatek času si míč připravit a přesně zakončit.

Do druhého poločasu vstoupili hosté o poznání lépe. Několikrát se jim podařilo kombinací přejít do postupného útoku a dostali se i do zakončení. Bohužel buď bylo nepřesné, a nebo stál míči v cestě brankář domácího týmu. Ve 47. minutě po nedovoleném zákroku obránce Slavoje dostali domácí výhodu přímého volného kopu. Míč si postavil Kučírek a stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase otevřel gólový účet střelou přesně pod víko branky Třeště. Po hodině hry navýšil domácí celek už na 7:0 když se jeho hráč posadil po rohovém kopu. Definitivní podobu výsledku dal v poslední minutě Motl, když využil špatného odkopu od branky a střelou pod víko uzavřel účet utkání.

Branky: 6. a 47. Kučírek Matyáš, 13. Bambas Tadeáš, 24. Křesťan Ladislav, 27. Ruml Jan, 33. Bauer Jan, 59. Urcikán Jozef, 70. Motl Jaroslav

Rozhodčí: Půlpán Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Pavlíček – Kubů M., Nerad, Mareš – Toth, Vokřínek, Hron, Mynařík – Biskup – střídali hokejově: Bukvajová, Mitiska, Bartušek, Šalanda, Kubů Š., Preis, Hamršmíd