Lucky Luky neměl štěstí

Lucky Luky neměl štěstí

TJ Slavoj Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

3 : 3 (2 : 1)

V dalším kole I. třídy žáků přivítali v neděli 1. října 2023 mladí fotbalisté třešťského Slavoje na domácí půdě své vrstevníky ze Slovanu Kamenice nad Lipou. Travnatá hrací plocha hřiště v ulici Josefa Hory byla ještě plná ranní rosy, když s úderem deváté hodiny poprvé foukl hlavní rozhodčí do píšťalky.

Aktivněji vstoupili do utkání domácí fotbalisté. Už ve 4. minutě zakončoval hlavou kapitán Lukáš Nosek, ale hostující brankář si s jeho hlavičkou poradil. Podruhé se stejná dvojice utkala o dvě minuty později, když Adam Šalanda poslal pěknou průnikovou přihrávku za obranu. Luky Nosek předběhl stopera, ale ztroskotal na gólmanovi Slovanu. Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě, když dobrým napadáním přinutili obranu Slavoje k chybě. Střela hostujícího útočníka však mířila přímo do náruče Vojty Kříže v brance Slavoje. V 11. minutě se po přiťuknutí Fífi Žádného dostal potřetí do zakončení Lukáš Nosek. Tentokrát pro změnu jeho pokus mířil mimo tři tyče. Vše si vynahradil zhruba o pět minut později. Narazil si míč s mladičkým Petrem Biskupem. Ten mu jej vrátil a Luky Nosek jej křížnou přízemní střelou uklidil za háčky 1:0. Ještě veseleji pro domácí tým bylo po dvaceti minutách hry. Kdo jiný než Lukáš Nosek se protáhl s míčem mezi dvojicí stoperů a prostřelil Jůzu v hostující brance. Přestože byli domácí po celou první půli lepším týmem, další branku už nepřidali. Naopak po ojedinělém rychlém brejku ve 27. z dorážky inkasovali. 

V úvodu druhého poločasu nejprve znovu zahrozil kapitán domácího celku Lukáš Nosek, ale ani tentokrát na Jůzu nevyzrál. Nedáš – dostaneš se opět potvrdilo. V 56. minutě po ojedinělé akci hostí zakončoval z hranice vápna Čekal přesně k tyči a srovnal vývoj utkání. Po hodině hry zahrávali domácí fotbalisté rohový kop a v následném závaru se nejlépe zorientoval opět Lukáš Nosek, ale jeho pokus skončil na tyčce hostující branky. Jak se má zakončit rohový kop ukázali hosté o pět minut později. Dělovkou pod víko míč uklidil Podhradský. Vedení hráčům Slovanu vydrželo pouhé tři minuty. Deset minut před koncem se do další šance (kolikáté už) řítil Lukáš Nosek. Bránící hráč hostí mu na poslední chvíli míč ukopl tak nešťastně, že přeloboval vlastního gólmana a míč skončil v síti za jeho zády. Těsně před koncem předvedli domácí fotbalisté pěknou kombinaci na jeden dotek. Trojice Lukáš Nosek, Adam Červený a Adam Šalanda si několikrát vyměnila míč až do zakončení. V tom ale Lukáš Nosek opět ztroskotal na Jůzovi v hostující brance, a tak se po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího rozešly oba celky smírně.  

Branky: 17. a 21. Nosek Lukáš, 69. Cimpl Vojtěch (vlastní) – 27. a 66. Podhradský Tobiáš, 56. Čekal Jakub

Rozhodčí: Cirhan Miloš

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Tyrner, Rodek, Hink, Lysý – Polák, Červený, Žádný, Šalanda, Biskup – Nosek – střídali hokejově: Vokřínek, Hynk, Koníř