Opět nedáš - dostaneš

Opět nedáš – dostaneš

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Mírovka

1 : 1 (0 : 0)

Poté co v posledním domácím zápase s Rozsochatcem prolomili sérii bez domácí výhry (psali jsme zde), chtěli na toto vítězství hráči A-týmu mužů navázat v sobotu 07. října, kdy od 15:00 přivítali na domácí půdě celek Mírovky.

První šanci měli domácí již zkraje zápasu. Po nepovedeném autu hostí míč rychle putoval mezi hráči, než se dostal k na ofsajdové linii číhajícímu Matyáši Křížovi. Na brankáře Mírovky Rýdla však v samostatném úniku nevyzrál. Hra se poté trochu kouskovala. Oba celky často zaměstnávali obranu soupeře dlouhými míči, bez většího úspěchu. Na další střelu si museli fanoušci počkat až do 18. minuty. Po přímém kopu se ve vápně z otočky prosadil hostující útočník. Jeho pokus však skončil pouze na vzdálenější tyči a s odrazem si poradila domácí obrana. Domácí i hosté pak kopili nepřesnosti v mezihře. Za zmínku tak asi stojí z pohledu hostí hned třikrát centrovaný míč, který nenašel nabíhajícího hráče, který mohl zakončovat do prázdné branky. Z pohledu domácích pak situace ze závěru prvního poločasu. Nejprve si ve 38. minutě po křížné přihrávce za obranu od Martina Mareše kryl dobře míč Pavel Svoboda a zezadu na něj dotíral domácí obránce. Domácí hráči i příznivci se však pokutového kopu dožadovali marně. Poté ve 42. minutě usměrňoval centr Vojty Jonáka z druhé vlny po rohovém kopu hlavičkou Martina Mareše, bohužel přímo do rukavic Rýdla v hostující bráně. V samotném závěru pak vyslal do samostatného úniku Pavla Svobodu Matyáš Kříž. Ani zkušený matador však na Rýdla nevyzrál a navíc mu byl dodatečně odmáván i odpískán ofsajd. Udeřit však mohlo na druhé straně. V poslední minutě se na Filipa Daňka v domácí bráně řítil z úhlu Rázl. Strážce svatyně Slavoje však jeho pokus vychytal a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu. 

V úvodu druhé půle se do první šance dostali hosté. Domácí se častěji pokoušeli kombinovat po zemi, ale chybám se úplně nevyvarovali. V 59. minutě zahrával přímý volný kop Martin Kubát, hlavou jej pak posouvali Jakub Šimek a Martin Mareš až k zakončujícímu Matyáši Křížovi. Hostující stopér však jeho pokus odvrátil na rohový kop. Ten rozehrál Kuba Šimek s Matym Křížem a centr prvně jmenovaného po teči ve vápně našel na zadní tyči zavírajícího Adama Novotného, který prostřelil vše co měl v cestě a poslal Slavoj do jednobrankového vedení. V 67. minutě mohla Mírovka odpovědět. Na centrovaný míč nedosáhl ani jeden z dvojice Míra Svoboda, Adam Novotný a ke střele se tak dostal Mach. Jeho pokus však o metr minul zadní tyčku. V 77. minutě měl Slavoj přidat pojistku. Míč do šířky posunul Pavel Svoboda na Kubu Šimka, ten po zablokované střele naservíroval míč Matyáši Křížovi, který si, namísto střely z první, špatně zpracoval míč a na dlouhou nohu doklepával pomalým pokusem už jen do navrátivšího se brankáře Rázla. Domácím pak zatrnulo v 85. minutě když centrovaný míč pouze k nohám soupeře vypadl Filipu Daňkovi. Ochránce domácí svatyně však i za pomocí Míry Svobody svou chybu napravil a hosté nakonec akci kvůli faulu ani nezakončili. Z následného odkopu prodlužoval za sebe Petr Herkner a jelikož byl brankář vyběhnutý pokoušel se ho neúspěšně loboval Pavel Svoboda. Ten samý hráč se o chvíli později řítil po prodlouženém autovém vhazování sám na bránu, ale v poslední chvíli jej trochu rozhodil navrátivší se hostující bek. Nedáš dostaneš. Na pravé straně se nabídl Netopilík vyhnul se obranému skluzu Michal Tausche a odcentroval. S míčem si ve vzduchu trochu pohrál vítr a zapadl až za zadní tyč bezmocného Filipa Daňka. Protože ani jeden z celků už se do konce zápasu neprosadil, rozešly se oba týmy smírně 1:1.

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 60. Novotný Adam – 87. Netopilík Michal

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav – Masopust Václav, Burza Milan

ŽK: 2:2

Sestava: Daněk F. – Jonák, Svoboda J., Novotný A., Kubát (76. Lovětínský D. ml.) – Šimek, Tausch, Mareš, Kříž Mat., Hrabovskyi (46. Herkner) –  Svoboda P.