Chybami se fotbal učí

Chybami se fotbal učí

TJ Slavoj Třešť – Tatran Ždírec nad Doubravou

0 : 6 (0 : 1)

Potřetí za sebou na domácí půdě a potřetí za sebou s touhou bodovat nastoupili starší žáci Slavoje v neděli 8. října ke svému soutěžnímu utkání. Na hřišti v ulici Josefa Hory přivítali od 10:00 hod. své vrstevníky ze Ždírce nad Doubravou. 

Do utkání vstoupili aktivněji mladí fotbalisté hostujícího Tatranu. Už v 6. minutě napřáhl jejich útočník ke střele zpoza šestnáctky a jeho táhlý přízemní pokus k tyči nadělal Vojtovi Křížovi v brance Slavoje potíže. Přesto jej nadvakrát dokázal skrýt ve své náruči. To domácí se rozjížděli o poznání pomaleji a do první vážnější příležitosti se dostali až po půlhodině hry. Po pěkné kombinaci ve středu hřiště následovala kolmá přihrávka na nabíhajícího Lukáše Noska. Rychlý útočník Slavoje dokázal v souboji přetlačit stopera Tatranu a tlačil se do zakončení. Brankář hostujícího celku byl však rychle venku z branky a Noskovu střelu dokázal vyrazit do bezpečí. Pár minut před poločasovou přestávkou zahrávali hosté rohový kop. Přetažený centr na zadní tyč našel nikým nehlídaného Plevu, který míč pohotově uklidil do sítě. V úplném závěru první půle se ještě jednou dostal za obranu Tatranu Lukáš Nosek. Tentokrát v souboji se stopérem volil zasekávačku, ale uklouzl a k zakončení se vůbec nedostal.

Druhý poločas začal náporem hostí. Ve 44. minutě dostali fotbalisté Ždírce těsně před šestnáctkou výhodu přímého volného kopu. Vojta Kříž dokázal povedený pokus vyrazit a stejně si poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti. Když už byl při další dorážce překonán, zastoupil ho na brankové čáře David Hink a odkopl míč do bezpečí. I nadále byli hosté nebezpečnější. Rozehrávku domácího celku napadali už na své útočné polovině a díky rychlému dostoupení je často donutili k chybám. Po jednom takovém zisku míče napřáhl na hranici vápna ke střele Kamp a nekompromisně jej poslal pod víko 0:2. Snížit na rozdíl jediné branky mohl o pár minut později Daniel Hynk. Po průniku Lukyho Noska z pravého křídla do pokutového území a následné přihrávce pod sebe, ale mladý hráč Slavoje dobře netrefil míč a gólman Filippi si s jeho slabou střelou poradil. Bohužel si při tomto sprintovém náběhu obnovil lehké zranění Lukáš Nosek a zbytek utkání tak pro jistotu sledoval pouze z lavičky náhradníků. Viděl tak další zbytečné ztráty míčů na vlastní polovině a následné branky v domácí síti. V rozmezí mezi 61. a 76. minutou za záda Vojty Kříže dostali hráči Tatranu míč hned čtyřikrát a po zásluze si do Ždírce odvážejí tři body za vítězství 0:6.

Branky: 38. Pleva Zdeněk, 57. a 70. Kamp Jáchym, 61. Šťastný František, 64. a 76. Tichý Tomáš

Rozhodčí: Fryč Vlastimil

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Tyrner, Rodek, Hink, Lysý – Polák, Červený, Žádný, Šalanda, Hynk – Nosek – střídali hokejově: Vokřínek, Biskup, Toth, Koníř, Šindelka