Nevydařená odveta

Nevydařená odveta

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj Třešť

3 : 0 (1 : 0)

Předposlední podzimní výjezd na hřiště soupeře mají za sebou žákovské týmy třešťského Slavoje. V neděli 15. října 2023 se od 09:00 hod. svěřenci Jirky Gregora představili na hřišti v Rantířově. Se stejným soupeřem se utkali o tři týdny dříve přesněji ve čtvrtek 28. září na domácí půdě v odloženém utkání 1. kola a po velmi dobrém výkonu jej dokázali těsně porazit v poměru 2:1.

Odveta na soupeřové hřišti začala náporem domácího celku. Už v 5. minutě si mladí fotbalisté Rantířova vytvořili první brankovou příležitost. Po rohovém kopu a následném závaru však střela domácí hráče mířila těsně nad branku Vojty Kříže. I v dalších minutách byli domácí lepším týmem a i když si vytvořili několik příležitostí obrana Slavoje odolávala. V 18. minutě však viděl hlavní rozhodčího faul bránícího hráče hostí a ukázal na značku pokutového kopu. Ten Vítů bezpečně proměnil a poslal svůj tým do vedení. Hosté z Třeště se do první brankové příležitosti dostali až po půlhodině hry. Adam Červený posadil svůj rohový kop přímo na hlavu Davida Hinka, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Vyrovnání měl na kopačce dvě minuty před přestávkou Dan Rodek. Pokus hostující střelce ze střední vzdálenosti, který před gólmanem na mokrém terénu ještě skočil, ale dokázal nadvakrát lapit strážce domácí svatyně. 

Vstup do druhé půle mladým fotbalistům Slavoje nevyšel. Už ve třetí minutě totiž po zbytečné ztrátě ještě před půlící čárou a pěkné kombinaci zakončoval pod víko mimo dosah gólmana hostí Habermann 2:0. Uběhly pouhé dvě minuty, když na centrovaný míč z levého křídla Vojta Kříž nedosáhl a za ním nikým nepokrytý nabíhající Zach jej hlavou uklidil do odkryté branky. V 54. minutě předvedl pěkný průnik po pravém křídle Adam Červený. Přihrávkou pod sebe našel Dana Rodka, který si míč postrčil do vápna a vystřelil. Jeho pokus však skončil těsně nad soupeřovou brankou. A přestože i ve zbývající čtvrthodince si hosté vytvořili několik dalších střeleckých možností po pěkných průnicích dnes dobře hrajícího Adama Červeného, žádná se neujala, neboť zakončení hostujících hráčů byla nepřesná a končila mimo prostor branky domácích. Mladá fotbalisté Rantířova tak Slavoji oplatili tři týdny starou porážku z Třeště a připsali si tři body za vítězství 3:0.  

Branky: 18. Vítů Lukáš (p.k.), 43. Habermann Jakub, 45. Zach Tobiáš

Rozhodčí: Zadina Petr

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Tyrner, Rodek, Hink, Lysý – Polák, Červený, Žádný, Šalanda, Hynk – Nosek – střídali hokejově: Vokřínek, Biskup, Koníř