Bylo to o fous

Bylo to o fous

TJ Slavoj Třešť B – TJ Sokol Kněžice

2 : 1 (1 : 0)

V sobotu 06.04.2024 v 15:30 přivítala Benfica na domácím hřišti Kněžice. Tím zahájila jarní část sezóny, ve které ji i díky tomu, že vyšla vstříc svým soupeřům a změnila pořadatelství v několika utkáních, čeká hned 7 z 10 zápasů právě na domácí půdě. Ještě před samotným zápasem řešil hrající trenér mužů B Kubala nemalé potíže. Kromě hráčů na marodce (Vrátil, Růžička, Vondrák, Kříž M.) a čerstvého odchodu Nováka, totiž nemohl počítat ani s brankářem Kousalem, který musel vypomáhat na současně probíhajícím utkání A týmu ve Světlé. Naštěstí však byla i s pomocí dorostenců rezerva Slavoje připravená nastoupit.

Od úvodu utkání se oba celky prezentovaly řadou nepřesností v kombinaci, které vedly k častým ztrátám. Hra se tak odvíjela především ve středu hřiště. Šance, či spíše náznaky šancí si oba celky tvořily buď po dlouhých míčích za obranu, nebo po chybách v rozehrávce soupeře. Přesto si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit žádnou tutovku a přihlížející fanoušci obou mužstev marně čekali na nějaké nebezpečné zakončení, či dokonce vstřelenou branku. První velká šance přišla až po půl hodině hry. Po kombinaci na pravé straně hřiště vyslali spoluhráči na zteč rychlonohého Herknera. Útočník Slavoje dokonale využil své rychlosti, a když obstřelil vyběhnuvšího Krupicu, poslal domácí tým do vedení. Hostující hráči marně reklamovali offside. Sudí však jejich přání nevyslyšeli a na světelné tabuli se tak rozsvítilo 1:0. S přibývajícím časem se obě strany více osmělily a přibývalo šancí. Pokusy sniperů obou celků však mířily buď přímo na brankáře, nebo se mezi tři tyče vůbec nevešly. Hned několik slibných šancí pak zhatila špatná volba v předfinální fázi. Do kabin tak oba týmy odcházely za nejtěsnějšího vedení 1:0 pro domácí celek.

Do druhé půle přinesl trenér Kubala oživení, když do hry poslal hned dvojici mladých dorostenců. Přesto se opakoval scénář prvního poločasu. Vázla nabídka i kombinace, a ani po zjednodušení se Slavoj prosadit nedokázal. Hosté také zkoušeli zjednodušit hru, ale v soubojích jeden na jednoho vycházeli většinou jako poražení. S přibývajícím časem na hřišti i v hledišti rostlo napětí. Pro Slavoj bylo důležité přijít s uklidňující brankou. Chvílemi se díky několika přesným přihrávkám a přenášení těžiště hry Slavoji dařilo přehrávat svého soupeře. Uklidnění pro Benficu a její fanoušky přinesl v 66. minutě mladičký Gregor. Dostal zpětnou přihrávku a zpoza vápna s klidem a přehledem zkušeného fotbalisty vystřelil Slavoji dvoubrankové vedení. Uběhlo jen pár minut a bylo zaděláno na drama. Po souboji ve vápně zahrál nešťastně rukou nejzkušenější hráč Slavoje Lovětínský, a přestože se domácí snažili reklamovat její nastřelení, hlavní rozhodčí Beseda byl nekompromisní a ukázal na značku pokutového kopu. Hostující exekutor Jurka počkal na pohyb gólmana Pešty a přesnou střelou snížil. To byla živá voda na mlýnské kameny do té doby bezzubých Kněžic.  Následující desetiminutovku hosté prakticky zavřeli Třešť na její polovině. Domácí se zmohli pouze na nepřesné odkopy ve snaze o rychlý kontr. Nejblíže byl Sokol vyrovnání, když se po střele ze střední vzdálenosti strážce domácí svatyně pouze ohlížel jak cinká míč o břevno, či možná spojnici. Ani poslední pětiminutovka změnu ve skóre nepřinesla, a tak Benfica udržela jednobrankový náskok a připsala si 3 body. Další si může rezerva Třeště připsat již příští víkend, kdy se v neděli 14. dubna od 15:00 představí na hřišti v Červeném Hrádku, proti společném týmu Černíč/Č. Hrádek.

Branky: 30. Herkner Petr, 66. Gregor Tomáš – 74. Jurka Ondřej (p.k.)

Rozhodčí: Beseda Petr – Plachý Martin, Němeček Jakub

ŽK: 0:1

Sestava: Pešta – Veverka (59. Kubala ), Kříž J. (10. Jelínek (46. Daněk)), Lovětínský D., Lupač –  Šebela (59. Melichar), Pittner, Jirků (46. Gregor), Lašan – Herkner, Klíma