Vyrovnaný duel s hořkým koncem

Vyrovnaný duel s hořkým koncem

FK Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Slavoj Třešť

4 : 1 (1 : 0)

Minulý víkend se A-tým mužů třešťského Slavoje úspěšně představil svým fanouškům na domácí půdě, když celkem jednoznačně přehrál rezervu Chotěboře. Tentokrát jej však čekal o poznání těžší úkol. V sobotu 6. dubna 2024 totiž jeho hráči zajížděli na hřiště průběžného lídra I.A třídy a největšího aspiranta na postup do Krajského přeboru Světlé nad Sázavou. Hráči FK Bohemia ve svém domovském stánku naposledy prohráli v úvodním podzimním kole 12. srpna, kdy podlehli týmu z Mírovky 2:3. Průběžné první místo opanují nejenom co se týče bodového zisku, ale rovněž první jsou v počtu vstřelených branek (průměr 2,45 na zápas) a v nejmenším počtu inkasovaných branek (pouhých 1,17 na zápas)

Přesně podle hesla „Vítězná sestava se nemění“ poslal trenér Slavoje Ondřej Lacina na hřiště téměř totožnou jedenáctku jako před týdnem s Chotěboří. Téměř, protože jednu vynucenou změnu musel udělat. Do základní sestavy se po odpykání trestu z posledního podzimního utkání vrátil stopér Novotný, který nahradil Fencíka. Ten naopak nebyl trenérovi k dispozici pro plnění pracovních povinností. Do utkání vstoupily oba celky aktivně a hned od úvodního hvizdu se hra přelévala ze strany na stranu. První šance na obou stranách změnu skóre nepřinesly, a tak si více než stovka přihlížejících fanoušků musela na branku počkat až do 25. minuty. A byli to právě domácí, kdo se ujal vedení. Po rychlé a přesné kombinaci od vlastní šestnáctky se míč dostal až na pravé křídlo na volného Tomáše Čádka, který křížnou přízemní střelou nedal Kousalovi v brance Slavoje šanci 1:0. Vyrovnání měl na kopačce tři minuty před přestávkou, po pěkné průnikové přihrávce Jonáka, Matyáš Kříž. Ale ani na dvakrát nedokázal míč propasírovat do sítě za vyběhnuvšího gólmana Koláře.

Po změně stran byli aktivnější hosté z Třeště. V úvodní desetiminutovce nejdříve z hranice šestnáctky nebezpečně vystřelil Šimek, ale brankář domácích byl pozorný. O pár minut později se po centru Kříže protlačil do zakončení Krafka, ale jeho pokus hlavou jen o kousek minul levou tyčku branky Bohemie. Po hodině hry se připomněli domácí. Přízemní centr Čálka zakončil z první nepokrytý Křikava střelou do tyče Kousalovy branky. Skóre se tak měnilo až čtvrthodinky před koncem. Bohužel to byl opět rychlonohý Čálek, který utekl obraně Slavoje a podruhé v zápase překonal strážce svatyně hostí. z dvougólového vedení se domácí radovali necelé čtyři minuty. To se k přímému volnému kopu z nějakých 22 metrů postavil Šimek a tečovanou střelou překvapil Koláře v brance Světlé. V závěrečné čtvrthodince hosté vrhli zbytky svých sil do útoku ve snaze vyrovnat tento povedený zápas a odvézt si domů alespoň bod. Bohužel soupeř jejich snažení nemilosrdně trestal. Tři minuty před koncem se po centru střídajícího Sklenáře prosadil hlavou matador a nejlepší střelec Bohemie Křikava a tečku za utkáním udělal v nastavení střídající Muzikář, jenž byl tou dobou na hřišti pouhé dvě minuty.

trenér Ondřej Lacina k utkání:

„Dnes jsme tu reálně sahali po bodu… Kluci předvedli nasazení a bojovnost stejně jak v minulém týdnu + jsme k tomu přidali i o něco lepší herní výkon v poli, který byl srovnatelný se soupeřem. Myslím, že lídrovi tabulky jsme byli více než rovnocenným soupeřem a výsledek je pro nás nakonec docela krutý. Na konci zápasu už ale nebylo na co čekat, snažili jsme se srovnat zápas, otevřeli jsme to a hráli jsme vzadu na risk otevřený fotbal směrem dopředu… Bohužel soupeř nás 2x ztrestal, dotáhl brejkové situace do konce a ukázal proč je tým Světlé na čele tabulky. My se ale nevzdáváme, je třeba tento výsledek hodit za hlavu, vzít si z toho to nejlepší a soustředit se zase na nejbližší zápasy které nás čekají v Lípě a poté především doma s Přibyslaví.“

Branky: 25. a 74. Čálek Tomáš, 87. Křikava Miroslav, 90. Muzikář Martin – 78. Šimek Jakub

Rozhodčí: Bulín Filip – Kříž Jan, Krejčů David

ŽK: 1:2

Sestava: Kousal – Kubát (81. Budíček), Svoboda J., Novotný A., Tausch  – Mareš (73. Borovský), Krejčí, Rod, Jonák (46. Šimek) – Kříž Mat., Krafka