Rozhodl vstup do obou poločasů

Rozhodl vstup do obou poločasů

TJ Slavoj Třešť – SK Telč

8 : 1 (4 : 1)

Úvodní jarní soutěžní utkání již mají za sebou také starší žáci třešťského Slavoje. V rámci 11. kola I. třídy žáků skupiny A přivítali v neděli 7. dubna 2024 od 9:00 hod. na svém hřišti odvěkého rivala z Telče. 

Vstup do utkání vyšel lépe domácím Slavojákům. Hned v 5. minutě se po centru Lukyho Noska prosadil Dan Rodek a poslal Třešť do vedení. O pět minut později se nahrávač Lukáš Nosek převtělil do střelce. Zpoza šestnáctky se opřel do míče, ten ve vzduchu trochu zaplaval a k překvapení všech i exekutora skončil v hostující síti. Jen o minutu později se znovu prosadil Dan Rodek, když dokonale využil přízemní centr z pravého křídla. Teprve po dvaceti minutách se poprvé ke slovu dostali hosté. Rovněž z pravého křídla posílal centrovaný míč do šestnáctky telečský Coufal. Nepovedený centr žádného spoluhráče nenašel, ale zapadl přesně za zadní tyčku branky střežené Vojtou Křížem 3:1. Třígólové vedení vrátil domácímu týmu hned vzápětí po další povedené akci po pravém křídle mladičký Peťa Biskup, když na zadní tyči uklidil míč do sítě po centru dalšího mladíka Matyho Totha. Do kabin tak odcházeli hráči obou týmů za stavu 4:1 pro domácí Slavoj.

Druhý poločas otevřela krásná přímočará kombinační akce Třeště. Ze středu hřiště si dvakrát vyměnili míč Luky Nosek s Adamem Červeným a druhý jmenovaný střelou po zemi na zadní tyčku zvýšil na rozdíl pěti branek. O dvě minuty později zahrával Adam Červený rohový kop a jeho jmenovec Šalanda na zadní tyči uklidil hlavou míč do sítě gólmana SK pošesté. Skvělý vstup domácích do druhého poločasu pečetil ve 46. minutě svou třetí přesnou trefou v utkání Daniel Rodek., když v šestnáctce soupeře zachoval klid. Přihrávku od Adama Šalandy si nejprve zpracoval, udělal kličku bránícímu protihráči a přesně zakončil. Šestigólové vedení domácí tým uspokojilo a jeho hráči znatelně polevili. a protože ani hosté se k vážnějšímu ohrožení domácí branky nedostali, utkání se více méně dohrávalo. Tečku za povedeným představením starších žáků Slavoje udělal čtvrt hodinky před koncem Petr Biskup. Aktivním napadáním obral o míč obránce Telče a prostřelil vybíhajícího gólmana 8:1.

Branky: 5., 11. a 46. Rodek Daniel, 10. Nosek Lukáš, 16. a 64. Biskup Petr,  41. Červený Adam, 43. Šalanda Adam – 23. Coufal Jan

Rozhodčí: Maar Michal

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Polák, Červený, Nosek, Šalanda, Hynk – Rodek – střídali hokejově: Šprincl, Biskup, Toth, Vokřínek, Koníř