Matador z Černíče zachranil Benfice bod

Matador z Černíče zachranil Benfice bod

TJ Podyjí Černíč/FC Červený Hrádek – TJ Slavoj Třešť B

2 : 2 (2 : 1)

V neděli 14. dubna se Benfica vydala v rámci 13. kola OP Jihlavska až za samotné hranice kraje Vysočina, když zavítala na hřiště v Červeném Hrádku, kde se od 15:00 hodin utkala se společným družstvem Černíče a Červeného Hrádku.

Vstup do utkání byl od obou stran poněkud vlažný. Slavoj možná o něco častěji kombinoval, ale v konečném důsledku si vytvořil jen několik náznaků příležitostí. Naopak domácí se dostali k první střele až v 10. minutě. Ta však byla hned gólová, když se po zmatku v obraně Třeště dokázal prosadit Vychytil. Benfice chvíli trvalo, než se oklepala, ale nadále to byla ona, kdo se snažil tvořit, vytvářet si šance a kombinovat a domácí spíše čekali na rychlé kontry. Když ale snažení rezervy Slavoje několikrát zastavil ofsajd, střelecké pokusy se neujaly a ani standardní situace nepřinesly ovoce, udeřilo opět na druhé straně. Po volném přímém kopu z půlky hřiště vyhráli domácí ve vápně hned dva souboje v řadě a Pešta v bráně hostí se mohl jen bezmocně koukat, jak míč putuje za jeho záda. Stejně jako minule i tentokrát se se svou rychlostí zhruba po půl hodině hry předvedl Herkner. Ten využil pasu za obranu a uklidil míč kolem vyběhnuvšího Kopřivy v bráně Černíče/Červeného Hrádku.

Ve druhém poločase měl Slavoj ještě častěji míč na svých kopačkách. Bohužel pro ně, to však dlouho neneslo kýžený efekt. Šance sice přicházely, ale domácí zkušeně kouskovali hru a nenechali se zavřít na vlastní půli. S rostoucím časem byla na hráčích Benficy vidět stále větší frustrace. Klidu na hřišti nepomáhaly ani časté připomínky k hlavnímu či čárovým sudím, které ještě více pomáhaly domácím v kouskování tlaku. I ve druhé půli přišla branka Benficy v podobném čase jako minulý týden. Tentokrát se o ní postaral zkušený matador a dlouholetý hráč Černíče Dušan Lovětínský, který se po změně stran vysunul do záložní řady. Domácí si v průběhu druhé půle taky vytvořili několik příležitostí, ale ty i s notnou dávkou štěstí Pešta za svá záda nepustil. Jelikož ani hosté ve zbytku utkání branku nepřidali, rozešly se oba celky smírně po remíze 2:2.

Branky: 10. Vychytil Jan, 24. Nyisztor Jiří – 33. Herkner Petr, 63. Lovětínský Dušan

Rozhodčí: Večeřa Jaroslav – Zacha Marek, Lysý Tomáš

ŽK: 1:2

Sestava: Pešta – Veverka (75. Kubala ), Novotný, Lovětínský D., Lupač –  Šebela (63. Gregor), Pittner, Klíma (55. Daněk V), Lašan – Herkner, Svoboda P.