Odveta přinesla naději

Odveta přinesla naději

FC Slavoj Žirovnice – TJ Slavoj Třešť

7 : 2 (3 : 0)

Na hřiště svého jmenovce do Žirovnice zajížděli starší žáci třešťského Slavoje v sobotu 13. dubna 2024. V rámci 12. kola I. třídy skupiny A se na hřišti Budín pokusili odčinit drtivou porážku z podzimního domácího utkání se stejným soupeřem.

Vstup do utkání jim ale vůbec nevyšel. Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího byli hosté pod tlakem a domácí tým se brzy dostal do vedení. Hned ve 4. minutě totiž zapomněla obrana Třeště na zadní tyči Jarkovského a ten tak zakončoval do odkryté branky. Vzápětí předvedl pěknou individuální akci Matoušek a navýšil vedení svého celku. Hosté se do zakončení dostali o pár minut později. Na rohový kop Adama Červeného si naskočil Dan Rodek, ale hlavou mířil pouze do domácího gólmana. Poté se hra více méně vyrovnala a dlouhou dobu se sice hrálo ze strany na stranu, ale bez nějakých gólových příležitostí. Tu měl až ve 30. minutě Lukáš Nosek, když se sám řítil na domácí branku. Obešel gólmana, ale jeho zakončení do prázdné dokázal vracející se stoper odvrátit na roh. Po něm se do zakončení dostal na zadní tyči Peťa Biskup, ale znovu zakročil na brankové čáře stoper Žirovnice. Nedáš – dostaneš. Na opačné straně hřiště se v poslední minutě první půle opřel z půlkruhu do míče Kopejtka a jeho projektil skončil přímo v šibenici branky střežené Hynkem Šprinclem 3:0.

Také druhý poločas otevřel nápor domácího celku. A stejně jako v tom prvním i ve 4. minutě toho druhého zaznamenali domácí mladí fotbalisté přesnou trefu. Postaral se o ní Slavík. V 50. minutě se dostali ke slovu hosté. Vojta Kříž vysunul po pravém křídle na zteč Adama Červeného a jeho střílený centr uklidil do sítě nabíhající Lukáš Nosek 1:4 z pohledu hostí. O pět minut později si vzal slovo domácí Kopejtka, který snad našel zálibu ve stejných číslicích. Vždy v rozmezí 11 minut třikrát rozvlnil síť za zády Hynka Šprincla. Přesněji v 55., 66. a 77. minutě navyšoval hattrickem vedení svého týmu. Čistý hattrick mu pokazil pouze hostující Vojta Kříž, když v 56. minutě, prakticky ihned po rozehrávce po inkasované brance využil špatného postavení domácího brankáře a ukázkovým lobem z první snižoval na 2:5. Ještě jednou mohli mladí fotbalisté Třeště snížit, ale další rohový kop Adama Červeného zakončil hlavou Lukáš Nosek přesně do míst, kde stál připravený brankář Žirovnice. Konečná porážka 7:2 je určitě příjemnější, než podzimní debakl z domácí půdy a dává třešťským žákům naději do dalších jarních „bojů“.

Branky: 4. Jarkovský Jakub, 5. Matoušek Tomáš, 40., 55., 66. a 77. Kopejtka Radek, 44. Slavík Filip – 50. Nosek Lukáš, 56. Kříž Vojta

Rozhodčí: Holub Miroslav

ŽK: bez karet

Sestava: Šprincl – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Polák, Červený, Nosek, Kříž, Biskup – Rodek – střídali hokejově: Toth, Koníř, Kubů E. S.