Bylo to o jedné trefě

Bylo to o jedné trefě

TJ Slavoj Třešť – AFC Humpolec B

0 : 1 (0 : 0)

Souboj dvou týmů ohrožených sestupem viděli třešťští fanoušci v sobotu 04. května 2024. Netradičně už v 15:00 hod. se totiž na hřišti v ulici Josefa Hory v Třešti představila rezerva, nebo chcete-li juniorka divizního Humpolce. Fotbalisté Slavoje měli svému soupeři co vracet. V podzimním měření sil na hřišti v Humpolci totiž tomu týmu podlehli 2:4, když hned 3 branky jim vstřelili dvě povolené posily z Áčka (Savi, M. Havel).

Úvod utkání poznamenala důležitost toho klání. K vidění tak bylo množství nepřesných přihrávek od hráčů obou týmů a tak se hra odehrávala převážně mezi pokutovými územími. Jako první se do vážnější zakončení dostali hosté v 19. minutě, ale slabou střelu skryl Kousal ve své náruči. Ve 25. minutě musel po střele z hranice vápna strážce domácí svatyně na zem, ale i tentokrát byl úspěšný a míč za svá záda nepustil. O 3-minuty později zakončoval na druhé straně Kříž, ale gólman Venc zasahovat nemusel. Ve 35. minutě se po dlouhém pasu Kubáta ocitl za obranou hostí Krafka, ale Venc byl rychle venku z branky a útočníkovi Slavoje zakončit nedovolil. Šest minut před přestávkou zakončoval po přiťuknutí Mareše z půlkruhu Rod. Jeho skrytou střelu však Venc dokázal nadvakrát lapit. Stejný hráč pak o minutu později mířil z voleje mimo soupeřovu branku. V nastaveném čase předvedl skvělý zákrok Kousal, když dokázal vyrazit střelu soupeře z bezprostřední blízkosti a poradil si i s dorážkou. Díky brankáři Slavoje se tak šlo o poločase do kabin za nerozhodného stavu.

V úvodu druhého poločasu se po přímém volném kopu Fencíka ve vápně dostal míč k úplně volnému Křížovi, ale jeho zakončení hlavou se mezi tři tyče nevešlo. V 59. minutě poslal propagační střelu na branku soupeře Šimek, ale Venc se zaskočit nenechal. O pět minut později přišla jediná gólová akce utkání. Domácí ztratili míč na soupeřově polovině a hosté okamžitě podnikli rychlý protiútok. Po křížném přenesení hry na druhou stranu se z pravého křídla řítil sám na Kousala Rukavytsia a svůj únik zakončil přesnou střelou na přední tyč 0:1. Dvacet minut před koncem došlo v rohu pokutového území Slavoje u brankové čáry ke kontaktu střídajícího Jonáka z útočníkem AFC, ale hlavní rozhodčí ukázal hrajte dál, penalta se kopat nebude. O pár minut později si narazil Fencík míč s Jonákem, ale nabíhající Šimek si nepohlídal ofsajdovou linii. V závěrečné čtvrthodince se sice domácí tlačili za vyrovnáním, ale obrana AFC v čele s velezkušeným Kopicem je k ničemu nepustila a hosté si tak po zásluze odvážejí z třešťského letiště všechny tři body. 

trenér Ondřej Lacina k utkání: 

„Po několika nevydařených zápasech v řadě, kdy jsme na hřišti působili dost zakřikle a nervózně, jsme tu dnes během zápasu naopak konečně našli trochu sebevědomí a přidali k tomu nasazení, bez kterého se v boji o záchranu jinak hrát nedá. Z mého pohledu vyrovnaný zápas o důležité body jak pro nás, tak pro soupeře, který jsme bohužel nezvládli a dost jsme si tím zkomplikovali boj o záchranu v už tak složité situaci! Ačkoliv to herně pro diváka žádná velká sláva nebyla, kluci dnes bojovali a jezdili na hřišti do poslední minuty. V tomto směru jim nemůžu nic vytknout. O to více mě mrzí, že jsme výsledek nedokázali zvrátit nebo alespoň srovnat. V defenzivní činnosti to dnes nebylo tak špatné. Až na 2 hrubky ze začátku zápasu, ze kterých naštěstí nevzešlo nic nebezpečného, jsme se vyvarovali větších chyb. Naopak směrem dopředu bohužel nejsme vůbec produktivní. Na gól respektive gólové šance se strašně nadřeme. Pokud nebudeme produktivní, strašně těžko se pak budou takovéto zápasy zvládat. Musíme si do příštího zápasu vzít to nasazení a bojovnost z dnešního výkonu a přidat k tomu víc směrem dopředu.“

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 65. Rukavytsia Ihor

Rozhodčí: Myška Roman – Krymová Martina, Polodna Vladimír

Delegát FA: Šoustar Jaroslav

ŽK: 2:3

Sestava: Kousal – Kubát (65. Jonák), Svoboda J., Fencík, Tausch – Šimek, Mareš, Kříž Mat. (65. Novotný A.), Rod, Borovský – Krafka