Vojta v pyžamu Slavoj podržel

Vojta v pyžamu Slavoj podržel

TATRAN Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj Třešť

1 : 1 (0 : 1)

Po vzájemném měření sil mladších žáků přišli v sobotu 04. května na řadu se stejným soupeřem od 11:45 jejich starší spoluhráči. I zde se jednalo o sousedy v průběžné tabulce, ale tentokrát z jejího středu. Bodový náskok domácích však byl o poznání větší. A ani případná výhra Slavoje by pořadím nezamíchala.

Oba soupeři vstoupili do utkání aktivně. Hra se přelévala ze strany na stranu. Hned v úvodu přeběhl celé hřiště Adam Červený, následovalo autové vhazování, které si zpracoval Dave Hink, ale jeho střelecký pokus mířil mimo tři tyče soupeřovy branky. Na druhé straně domácí zahrávali standardní situaci, kterou ale lapil Vojta Kříž v bráně Slavoje. Další šanci měl po přihrávce Lukáše Lysého Dan Rodek, ale ani jeho pokus mířil mimo. O minutu později využil stejný hráč špatné rozehrávky domácího brankáře a poslal Slavoj do vedení. I nadále si šance vytvářely oba týmy. Na obou stranách ale kralovali brankáři a když už je někdo překonal, pak je zastoupili obránci. První poločas tak skončil hubeným vedením hostujícího týmu.

I po změně stran se hrál zajímavý fotbal nahoru – dolu. První střeleckou příležitost měli hosté, ale pokus Ády Červeného domácí brankář zlikvidoval. O dvě minuty později se na opačné straně hřiště nedohodla stoperská dvojice Slavoje. Domácí Pleva toho dokázal dokonale využít a vyrovnat skóre utkání. Chvíli na to mohl jít Slavoj opět do vedení. Adam Červený zahrával po faulu na Fildu Žádného přímý volný kop. Trefil však pouze horní tyčku branky TATRANu. Repete měl mladý hráč Slavoje v 70. minutě, když zahrával po faulu na svou osobu další standardku. Pravidlo, že faulovaný hráč nemá zahrávat standardku se však vyplnilo. Také tento jeho střelecký pokus skončil pouze na břevně. Ani domácí své příležitosti ve druhé půli nedokázali využít, a tak se oba celky rozešly smírně. Velkou zásluhu na tom měli oba brankáři. Ten domácí si dobře postavil branku a ten hostující předvedl kvalitní výkon v novém slušivém dresu, který však fanoušci nazvali pyžamem.

Branky: 45. Pleva Zdeněk – 15. Rodek Daniel

Rozhodčí: Muzikář Ondřej

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Polák, Žádný, Hink, Lysý – Vokřínek, Červený, Nosek, Kubů E. S. – Šprincl, Rodek – střídali hokejově: Biskup, Kubů M., Mareš