Chyběla jen hlavička

Chyběla jen hlavička

TJ Slavoj Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

3 : 11 (2 : 4)

Stejně jako starší žáci, také mladší žáci Slavoje předehráli své utkání posledního 21. kola I. třídy žáků sk. A na domácí půdě ve středu 8. května. Hosté z Kamenice nad Lipou jsou v této kategorii jednoznačnými lídry průběžné tabulky soutěže, a tak mladíci z Třeště mohli jenom překvapit. Třeba tak, jak se jim to povedlo deset dnů zpátky se stejným soupeřem na jeho hřišti, kde po velmi dobrém výkonu prohráli pouze 1:4.

Do utkání ale nevstoupili vůbec dobře. Stejně jako jejich starší spoluhráči o hodinu a půl dříve i mladší žáci Slavoje inkasovali hned v první minutě.  Střelou do šibenice se prezentoval Houška. V 5. minutě se po centru Peti Biskupa pokusil srovnat vývoj utkání Maty Toth, ale s jeho slabou střelou si hostující gólman poradil. V 11. minutě zvyšoval Picka po chybě domácí obrany na 0:2 a o šest minut později se prosadil z dorážky Vaněk. Vzápětí zahrával stopér Hynek Šprincl přímý volný kop z vlastní poloviny hřiště a vyslal tím do úniku Petra Biskupa. Útočník Slavoje utekl obraně hostí, udělal kličku brankáři a snížil na 1:3. Ve 20. minutě si pohrála dvojice útočníku hostí z domácí obranou a byl to opět Picka, kdo zvyšoval na 1:4. Po půlhodině hry poslal Alex Haberl průnikovou přihrávku za obranu a Petr Biskup i podruhé v utkání svůj únik proměnil 2:4.

Druhý poločas už byl zcela v režii hostujícího týmu. Dobrým napadáním atakovali rozehrávku Slavoje a nutili jeho hráče k chybám, které neomylně trestali. Útočník Slovanu Picka ke dvěma přesným trefám z první půle přidal v té druhé ještě další čtyři přesné trefy a stačilo mu na to deset minut. Za domácí snižoval na 3:7 kdo jiný než Petr Biskup z dalšího úniku. Tentokrát udělal gólmanovi opět kličku a přesně zakončil. Trefil se tak potřetí v utkání. Poprvé klička doprava gól pravačkou, podruhé průstřel pravačkou a potřetí klička doleva a gól levačkou. Petrovi tak chyběla pouze trefa hlavou, ale na tu už nedošlo. Naopak na druhé straně se brankostroj hostí zastavil až na jedenácti přesných trefách. Nutno podotknout, že unavená a odevzdaná obrana domácího Slavoje jim to notně ulehčila.  

Branky: 18., 30. a 47. Biskup Petr – 1. Houška Robin, 11., 20., 38, 44., 45. a 48. Pícka Šimon, 17. Vaněk Roman, 58. Heřmánek Adam, 62. Draganovský Nikola, 68. Zedníček Cyril

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: bez karet

Sestava: Pavlíček – Toth, Šprincl, Mareš – Vonkřínek, Biskup, Hamršmíd, Nerad – Haberl – střídali hokejově: Mitiska, Bukvajová, Kušta, Kubů Š., Kubů M. Skála, Šalanda