Ztráta dvou hráčů bolí

Ztráta dvou hráčů bolí

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

1 : 5 (0 : 3)

V dalším kole I. třídy žáků skupina A přivítaly žákovské týmy Slavoje na domácí půdě tradičního soupeře z nedalekého Rantířova. Mladí fotbalisté tohoto týmu se mohou opřít o silný ročník 2009 a utkání s tímto soupeřem byla vždycky vyrovnaná a přinášela krásné fotbalové momenty. Nejinak tomu bylo i v neděli 12. května 2024 na hřišti v Třešti.

V úvodní čtvrthodince se oba celky oťukávaly, přesto mohli přihlížející fanoušci obou týmů vidět jednu zajímavou příležitost na každé straně. Skóre se poprvé měnilo ve 22. minutě. Domácí se před brankou soupeře tlačili do zakončení, ale hosté předvedli po zisku míče bleskový protiútok po levém křídle, který následně zakončil Habermann střelou do šibenice 0:1. Prakticky vzápětí musel s bolestivou grimasou opustit hřiště kreativní středopolař Slavoje Adam Červený (pozdější vyšetření v nemocnici ukázalo natažené vazy v koleni – pozn. redakce). Ve 27. minutě předvedli hosté pěknou kombinační akci po levém křídle zakončenou křížnou přihrávkou a střelou z první 0:2. Skvělou desetiminutovku hostí uzavřel ve 31. minutě Hradecký, když překonal Vojtu Kříže po centru od rohového praporku. Tady se sluší podotknout, že rohovému kopu Rantířova předcházel skvělý zákrok domácího gólmana po střele hráče hostí přesně ke vzdálenější tyči. U třetí inkasované branky už na hřišti chyběl také druhý „střeďák“ Slavoje a kapitán týmu Luky Nosek, který si obnovil natážení úponu v tříslech.

Oslabení Slavojáci ve druhém poločase bojovali, ale bez dvojice ČervKeson to měli těžké hlavně při přechodové fázi. Za dané situace drželi nadějný výsledek až do 52. minuty, kdy po krkolomné kombinaci a několika odrazech míče od hráčů obou týmů nakonec hosté zvyšovali na 0:4. Po hodině hry po dalším rychlém kontru zvyšoval za hosty už na 0:5 svou druhou trefou Habermann. Deset minut před koncem se k čestnému úspěchu propracovali domácí mladí fotbalisté a určitě zaslouženě. Dobře zahraný rohový kop Jendy Poláka sice gólman hostí vyrazil, ale na dorážku Peti „Tryskyho“ Biskupa už nedosáhl. Také v dalších minutách se dostávali Slavojáci častěji do zakončení a druhá přesná trefa visela ve vzduchu. Po sérii tří rohových kopů následoval přímý volný kop. Na centrovaný míč do šestnáctky si naskočil David Hink, ale hlavičkou těsně minul soupeřovu branku.

Přes dobrý a bojovný výkon si domácí fotbalisté po prohře 1:5 nepřipsali žádný bod. Navíc přišli na dlouhou dobu o dvojici nejlepších středopolařů, která jim bude v dalších duelech určitě chybět. Na druhou stranu to znamená, že více prostoru a času dostanou mladší hráči, kteří do této věkové kategorie teprve nakukují.  

Branky: 70. Biskup Petr – 22. a 60. Habermann Jakub, 27. Lazorišák Filip, 31. Hradecký Štěpán, 52. Karakhanyan Tigran

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: Bez karet

Sestava: Kříž – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Polák, Červený, Nosek, Šalanda – Hynk, Rodek – střídali hokejově: Biskup, Toth, Šprincl