"Era" byl při chuti

„Era“ byl při chuti

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

4 : 10 (1 : 4)

V neděli 12. května 2024 před polednem ke svému soutěžnímu utkání I. třídy žáků skupiny A nastoupili proti stejnému soupeři také mladší žáci domácího Slavoje. Předchozí utkání proti Rantířovu vyzněla jednoznačně ve prospěch našeho soupeře (2:6 a 3:10 z pohledu Třeště), a tak měli svému soupeři mladí slavojáci co vracet.

Již v 6. minutě si hosté vytvořili první šanci. V domácí brance se však blýsknul Lukáš „Hamy“ Hamršmíd. O minutu později však nedokázal na prudkou střelu z blízka pod víko zareagovat a Ježek se tak ujal vedení. Ve 13. minutě mohl za domácí srovnat Šimon „Šíma“ Vokřínek, ale jeho pěkná individuální akce skončila pouze na tyči hostující branky. Následný brejk Rantířova pak zlikvidoval „Hamy“. V 17. minutě však vznikla před domácí bránou trma – vrma a míč nakonec skončil až v síti – 0:2. Za domácí reagoval Erik „Era“ Sebastian Kubů, když při bránění vybojoval odvrácený míč na půlící čáře, utekl stoperovi a nadvakrát překonal Málka. I další šanci si vytvořil stejný hráč po úniku a zisku míče na půlící čáře. Tentokrát však pouze přestřelil bránu a hosté navíc vzápětí po šanci na druhé straně navýšili vedení na 1:3. Ve 32. minutě mohlo být ještě hůře, když dělovku z pravého křídla zastavila tyčka a po další střele se rozeznělo břevno „Hamyho“ brány. O dvě minuty později se opět rozezněla domácí tyčka, ale Vaňha se tentokrát z dorážky nemýlil a uzavřel poločasové skóre na stavu 1:4.

V úvodu druhé půle podržel Slavoj skvělým zákrokem „Hamy„. Vzápětí se po domácí šanci dostali hosté do rychlého brejku, který na zadní tyči na dlouho nohu zakončil Maule. Ve 43. minutě ukázal „Era“ bojovnost, přetlačil stoperskou dvojici a podél Málka snížil na 2:5. V 52. minutě naopak proběhl „Šíma“ celou obranu hostí a zastavit ho dokázal až gólman Málek. Bylo to však pouze za cenu nedovoleného zákroku a Třešť tak dostala výhodu pokutového kopu. Ten zahrával Matyáš „Maty“ Toth a nekompromisně snížil na 3:5 pro domácí. Neuběhlo ani pět minut a skóre se opět měnilo, když Rantířov ukázkově zužitkoval přečíslení dva na jednoho. Další branku domácí inkasovali, když za zadní tyčku zapadla krásná střela Vody z dálky. Hned vzápětí Alex Haberl vyzval „Šímu“, který utekl obraně hostí. Jeho střelecký pokus vyrazil Málek pouze k nohám dobře dobíhajícího „Eri“, který tak do odkryté brány dovršil hattrick a snížil na 4:7. Na druhé straně po dalším závaru před domácí brankou protlačil Duba míč do sítě, přesto že si na něj „Hamy“ sáhl. Na druhé straně měl „Era“, který byl očividně při chuti, další šanci. Jeho pokus ale Málek zlikvidoval a dorážka skončila pouze na tyčce branky Rantířova. Byli to tak opět hosté, kdo měnil skóre, když se po individuální akci prosadil Ivan. Za domácí mohl reagoval kdo jiní než „Era“, když vymíchal dva obránce. Hostující brankář však jeho pokus vyrazil. Závěrečné slovo proto opět měli hráči Ježka, když v samotném závěru uzavřel skóre na konečných 4:10 Duba.

Branky: 22., 43. a 63. Kubů Erik Sebastián, 53. Toth Matyáš – 7. a 65. Ivan Ondra, 17. a 60. Voda Matyáš, 25. a 37. Maule Jakub, 34. a 57. Vaňha David, 64. a 69. Duba Matouš

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: bez karet

Sestava: Hamršmíd – Toth, Pavlíček, Mareš – Vokřínek , Biskup, Bukvajová, Nerad – Haberl – střídali hokejově: Mitiska, Kušta, Kubů E. S., Kubů Š., Kubů M., Skála, Šprincl