K bodu chyběl kousíček

K bodu chyběl kousíček

TJ Sokol Štoky – TJ Slavoj Třešť

3 : 2 (1 : 0)

V sobotu 18. května zavítali v rámci 17. kola žáci Slavoje na hřiště do Štok. Ti mají oproti Třešti obracené pořadí zápasů, a tak se jako první představili od 9:00 hod. mladší žáci. V této kategorii to byl souboj týmů z opačných pólů tabulky.

První větší šanci utkání si vytvořil papírový outsider, tedy hosté. Slavoj dobře vykombinoval míč po ose BiskupTothVokřínek a poslední jmenovaný byl ve vápně zastaven jedině za cenu faulu. K pokutovému kopu se postavil Maty Toth, ale neproměnil jej, a protože se hosté neprosadili ani z dorážky, skóre zůstalo nezměněné. Domácí hráči mohli využít zaváhání obrany soupeře ve 21. minutě, ale Slavoj podržel Michal Pavlíček v bráně. Ten ale nakonec kapituloval o osm minut později, když obrana Třeště zažila totální kolaps a Dvořák poslal Sokol do vedení. Domácí mohli ještě do poločasu vedení navýšit, ale proti byl brankář Slavoje. Ačkoliv se v první půli hra přelévala ze strany na stranu a šance si vytvářely obě družstva do kabin šli o gól šťastnější hráči domácího Sokola.

I ve druhé půle se jako první prosadili domácí, tentokrát po rohovém kopu. I nadále měli tlak a hráči Slavoje se po většinu času pouze bránili. Zároveň je skvělými zákroky držel Michal Pavlíček v bráně. Přes všechnu jeho snahu však Třešť inkasovala potřetí a opět u toho byl Dvořák. Na druhou stranu to hosté nevzdávali a dokázali vytěžit z minima maximum. V 54. minutě tak využil chyby v rozehrávce Erik S. Kubů, zpracoval si míč obešel gólmana a snížil na 3:1. V 64. minutě si pak pro faul po přihrávce Šími Vokřínka došel Matěj Toth. Pro některé možná překvapivě se sám faulovaný hráč, který v první půli neuspěl, postavil k pokutovému kopu a snížil na rozdíl jediné branky. V závěru už se skóre neměnilo, a tak domácí udrželi těsné vítězství 3:2 až do konce a mladším žákům Slavoje tak o jedinou trefu nevyšlo překvapit favorita a oloupit ho o nějaké body. 

Branky: 29. a 50. Dvořák David, 44. Dáňa Josef – 54. Kubů Erik Sebastián, 65. Toth Matyáš (p.k.)

Rozhodčí: Zsihovics Tomáš

ŽK: bez karet

Sestava: Pavlíček – Toth, Vokřínek, Mareš – Biskup, Šalanda, Bukvajová, Nerad – Kubů E. S. – střídali hokejově: Mitiska, Kušta, Kubů Š., Kubů M. Skála