Bez tří tvůrců to bylo těžké

Bez tří tvůrců to bylo těžké

TJ Sokol Štoky – TJ Slavoj Třešť

11 : 1 (6 : 1)

Po mladších spoluhráčích se ve Štokách v rámci 17. kola dostali ke slovu od 11:00 hod. i starší žáci Slavoje. Domácí tým se vyjímá na průběžné první příčce tabulky a při absenci tří tvůrců hostující hry Adama Červeného, Lukáše Noska a Adama Šalandy to bylo pro Slavoj především o sbírání zkušeností pro mladší hráče.

Domácí Sokol vlétl do zápasu a pro promáchnutí hostí se velice rychle střelou o tyč prosadil Kohout. I na druhou střelu hostí pod břevno byl Vojta Kříž v bráně Slavoje krátký. V 18. minutě už na tři nula po střele z dálky za Štoky zvyšoval Štefáček. Obrana Třeště pak propadla v totální chaos. Nikdo si nedržel hráče natož prostor a z toho pramenila i branka na 4:0. Ve 21. minutě využil standardní situaci téměř od půlící čáry a zapsal tak jediný čestný úspěch hostí Honza Polák. Jeho pokus proletěl mezi všemi a zastavila ho až síť brány Sokola. Slavoj se pak nacházel pod obrovským tlakem domácích. Nezvládl si nahrát nebo se odlepit od své brány a Štoky se do konce poločasu radovaly ještě dvakrát. 

Po změně stran už ve vzduchu visela pouze jediná otázka. Jaké bude celkové skóre. Brankář hostí Vojta Kříž sice dělal co mohl a několika skvělými zákroky svůj tým podržel. Jeho spoluhráči se také snažili ze všech sil, ale věkový rozdíl a v případě hráčů, co měli v nohách už i zápas mladších žáků, i ubývající síly byly znát. Výše skóre pak ještě více podkopávala morálku hostí, která k celkovému výsledku a tomu jak se vyvíjela hra také neprospěla. Za domácí tak hattrick dokonal Kohout, na čtyřech brankách se zastavil Krauman a spolu s dalšími spoluhráči dokázali svého soupeře přehrát 11:1.

Branky: 4., 21. a 53. Kohout Adam, 11., 46., 60. a 78. Krauman Vojtěch, 18. a 48. Štefáček Jan, 23. Mazel Jiří, 40. Forman Tadeáš – 21. Polák Jan

Rozhodčí: Zsihovics Tomáš

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Polák, Biskup, Kubů E. S., Mareš – Hynk, Rodek – střídali hokejově: Toth, Koníř, Kubů, Pavlíček