Daněk vs. Bejček, Zajíček a Vlk

Daněk vs. Bejček, Zajíček a Vlk

Sokol Košetice – TJ Slavoj Třešť

2 : 1 (1 : 1)

Předposlední výjezd na hřiště soupeře v této sezóně čekal na A tým mužů Slavoje. V sobotu 25. května se jeho hráči představili na hřišti v Košeticích. Vysoká marodka (5 hráčů) a pracovní či rodinné důvody zapříčinily, že z kádru „Áčka“ k utkání odcestovalo pouze sedm hráčů. Trenér Ondřej Lacina, tak byl nucen tým doplnit o Herknera a Pittnera z „Béčka“ a čtveřici mladičkých dorostenců. I tak měl ale k zápasu k dispozici pouze dva hráče na střídaní.

Úvod utkání byl od obou týmů opatrný. K prvnímu ohrožení se dostali domácí. Po chybném odkopu Daňka se k míči dostal domácí Bejček a ze třiceti metrů poslal dělovku, která rozezněla břevno hostující branky. O chvíli později zahrozili hosté. Po průnikové přihrávce Pittnera mezi stopery, se k míči dostal Herkner, ale gólman byl rychle venku z brány a střelu útočníka Slavoje zblokoval. Dorážka Mat. Kříže mířila mimo tři tyče. Ve 23. minutě došlo mezi střídačkami k nepříjemné situaci. Domácí hráč ztratil v souboji s Pittnerem míč, následně jej fauloval, a to tak že středopolař Slavoje byl nucen se zraněním kolene vystřídat. Při další hostující akci od autové čáry vyvedl na střed míč Šimek přenechal Jonákovi, který krásnou průnikovkou vyzval k zakončení Herknera. Útočník Slavoje ve své třetí šanci poprvé rozvlnil síť a poslal hosty do vedení. O pět minut později bylo srovnáno. V pokutovém území v hlavičkovém souboji předčil Větrovský obránce Slavoje a centrovaný míč poslal hlavou do protipohybu gólmana. V samotném závěru se ještě zaskvěl Daněk, když zlikvidoval střelu z přímého volného kopu i následnou dorážku. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Zvířecí enklávu na hřišti po změně stran rozšířil Zajíček. V úvodu druhého poločasu po rohovém kopu Slavoje a slabém zakončení domácí rychle rozehráli a poslali míč za obranu. Unikajícího Kotta však vychytal strážce hostující svatyně mladičký Daněk. V 55. minutě vystihl Větrovský malou domů, ale Daněk byl rychle venku z branky a stihl míč odehrát. Po hodině hry prodlužovat dlouhý míč od Svobody za sebe Komín, přesně do míst, kam nabíhal Herkner. Na poslední chvíli však zasáhl stoper domácího celku a útočníkovi Slavoje míč ukopl. V 73. minutě doplatil Slavoj na svou Achylovu patu. Po nedůrazu a několika pro Slavoj nešťastných odrazech využil svého důrazu a doklepl míč do odkryté brány domácí Hanousek. O pět minut později se do zakončení dostal domácí Vlk, ale Daněk byl opět pozorný. Sedm minut před koncem druhé půle mohli hosté srovnat. Po přímém volném kopu Šimka odvrátila obrana Sokola míč pouze ke Svobodovi. Jeho střelu srazil obránce a dorážka mladičkého Komína jen o decimetr minula břevno domácí branky. Závěr utkání už si zkušený domácí tým pohlídal a po zásluze si připsal tříbodový zisk.

trenér Ondřej Lacina k utkání:

„Věděli jsme, že dnes nás čeká kvalitní soupeř, který okupuje přední příčky tabulky… Jako v posledních 2 kolech nás stále trápí velká marodka, do toho jsme sem ještě přijeli v poměrně úzkém kádru, a tak bylo dopředu jasné, že dnes to tu bude především o vůli, velké bojovnosti a nasazení po celých 90 minut. Musím říct, že kluci za mě mají za dnešek I přes porážku velký kredit. V základu nám hráli i 15, 16 letý kluci, kteří si se zápasem poradili velice dobře, soupeře jsme navíc zaskočili a ujali se v první půli vedení. Košetice ale za pár minut srovnali a po slušném prvním poločase jsme šli do šaten za remízového stavu. Oba dva týmy si v prvním poločase vytvořily dobré šance a z mého pohledu vyrovnaný poločas, který bohužel u nás z toho pozitivního hlediska narušilo vážné zranění Kuby Pittnera, který si nepříjemně poranil koleno. V druhém poločase jsme už byli trochu pasivní, jednak to, že na lavičce jsme v tu chvíli měli pouze jednoho hráče na oživení a postupem času nám logicky docházely síly, což se projevilo i na hřišti. Soupeř si v druhém poločase vytvořil další šance, my už toho naopak směrem dopředu tolik neměli, bylo opravdu vidět, že do té 70 minuty jsme soupeře ještě stíhali dostupovat, pak se to ale především na úkor únavy zlomilo, navíc jsme dostali gól na 1:2 a moc sil na to, abychom výsledek nějakým způsobem zvrátili už nebylo. Přesto kluci dřeli dneska na krev a do toho nás skvěle po celý zápas držel v bráně Vojta Daněk, který chytil další 2,3 velké šance a držel nás tak stále ve hře. Soupeř už si ale výsledek pohlídal a 3 body si doma nakonec ukořistil.“

Video ze zápasu je k vidění na YouTube kanálu Sokola Košetic zde.

Branky: 39. Větrovský Tomáš, 73. Hanousek Jan – 34. Herkner Petr

Rozhodčí: Zamastil Ondřej – Kříž Jan, Liška Zbyněk

ŽK: 0:2

Sestava: Daněk V. – Kubát, Svoboda J., Novotný A., Tausch – Šimek, Pittner (27. Komín), Kříž Mat., Gregor, Jonák (82. Vondruška) – Herkner