Na rivala nestačili

Na rivala nestačili

SK Telč – TJ Slavoj Třešť

2 : 1 (0 : 0)

Poslední utkání na hřišti soupeře v této sezóně čekalo žákovské týmy Slavoje v neděli 26. května, kdy zavítali do sousední Telče. Nejprve s úderem deváté hodiny vyběhli na zrekonstruovaný trávník telčského stadionu starší žáci. V průběžné tabulce tyto dva odvěké rivaly dělily dva body, a tak se dal čekat vyrovnaný duel. Bohužel, stejně jako minulý týden, i tentokrát se hosté museli obejít bez několika základních kamenů sestavy. 

Od úvodního hvizdu hl. rozhodčího Zamastila mladí fotbalisté Telče svého soupeře zatlačili na obranou polovinu. Kombinovaná sestava Slavoje v jehož základní sestavě nastoupila hned čtveřice mladších žáků však odolávala. Navíc vše jistil strážce hostující svatyně Vojta Kříž, který několika skvělými zákroky držel naděje mladých Slavojáků. To jeho protějšek na druhé straně procházka v prvním poločase téměř žádnou práci neměl. A protože ani jeho spoluhráči nedokázali gólmana Třeště nedokázali překonat, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu. 

Také po změně stran to byli domácí mladí fotbalisté, kdo diktoval tempo hry. Když se nedalo projít do pokutového území Slavoje kombinačně, zkoušeli střílet zpoza šestnáctky. V 55. minutě se o jednu takovou pokusil Liščák a Vojta Kříž na ní byl krátký. Po hodině hry se ke slovu dostali hosté. Ojedinělí protiútok skončil rohovým kopem. Míč si postavil Jenda Polák, našel v pokutovém území volného Dana Rodka a bylo srovnáno. O výsledku utkání a tříbodovém zisku pro domácí Telč rozhodla další střela zpoza pokutového území. Postaral se o ní v 72. minutě Doskočil, jehož pokus mířil přímo „pod víko“ branky Třeště. 

Branky: 55. Liščák Martin, 72. Doskočil Kryštof – 59. Rodek Daniel

Rozhodčí: Zamastil Ondřej

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Kubů M., Žádný, Hink, Lysý – Polák, Biskup, Kubů E. S., Mareš – Hynk, Rodek – střídali hokejově: Toth, Koníř