Souboj "rezerv"

Souboj „rezerv“

TJ Slavoj Třešť B – TJ Ježek Rantířov B

0 : 3 (0 : 1)

Netradičně až v neděli 26. května od 16:30 přivítala Benfica na domácím hřišti v souboji rezerv Rantířov. I když o souboji rezerv se dalo povídat pouze teoreticky. Za hostující celek nastoupilo hned sedm dorostenců, kteří si ve své věkově kategorii předchozí den definitivně zajistili titul a postup do KP dorostu. I domácí sestava mohla pro příznivce klubu přinést nečekaná překvapení. Vlivem marodky, ale i pracovních povinností musel Pavel Kubala doplňovat základní jedenáctku nejen v dorostu, ale i s výpomocí stabilních hráčů A týmu. 

Od úvodního hvizdu se tak hrálo utkání, které svou kvalitou vysoce převyšovalo tradiční úroveň okresního přeboru. Domácí drželi častěji míč na svých kopačkách. Hosté se zatáhli do pevně konsolidované obrany, která úspěšně zastavovala veškeré snahy hráčů Benfici o dlouhé míče za obranu na rychlonohé útočníky Slavoje. Ten proto musel dobývat obranný blok Ježka kombinačně, což se ne vždy dařilo. A tak s pomocí kolikrát přispěchali i domácí obránci. Hosté pak pouze čekali na zisk míče a okamžitě podnikali bleskový kontr do otevřené obrany Slavoje. Jejich útočné výpady většinou úspěšně likvidoval mladý Vojta Daněk, který se postavil mezi tři tyče branky Benfici. Za první půli kapituloval pouze jednou. Ve 35. minutě byl bezmocný při střele Koubka. A protože domácí svůj tlak, standardní situace, ani rohové kopy v branku nepřetavili, odcházeli do kabin o něco šťastnější hosté.

V druhé půli provedli domácí dvě střídaní a poslali na hřiště další mladou krev – Lukáše Kříže a Adama Novotného. Především druhý jmenovaný přinesl svěží vzduch do řad Slavoje. Obraz hry se příliš nezměnil, ačkoliv domácí častěji kombinovali odzadu a val hráčů čekajících na míč do běhu již byl vidět méně často. Celková situace však zůstala stejná. Třešť hrála na míči, tvořila a hledala recept, který přinese kýžený efekt. Rantířov zatím dobře bránil a vyčkával na nabízené příležitosti v podobě rychlých brejků. Těch využili mladí dorostenci hostí dokonale, když v 57. a 88. minutě přidali po jedné brance Suchor a Tvrdý. A protože ani přibývající čas ani další střídání nic na tom, že Dvořák v hostující bráně nekapituloval, nezměnily, odvezl si z Třeště Rantířov díky třem vstřeleným brankám všechny tři body.

Branky: 35. Koubek Zdeněk, 57. Sochor Ondřej, 88. Tvrdý Dominik

Rozhodčí: Sobotka Josef

ŽK: 0:1

Sestava: Daněk V. – Vondruška (54. Gregor), Lovětínský, Lupač, Růžička Z. – Šimek, Mareš, Kříž Mat. (64. Kubala), Lašan (46. Kříž L.) – Herkner (46. Novotný A.), Svoboda P.