Nebe a dudy

Nebe a dudy

TJ Sokol Puklice – TJ Slavoj Třešť B

4 : 0 (4 : 0)

Po méně než 18. hodinách od posledního hvizdu se v sobotu 01. června od 13:30 hod. představila Benfica na hřišti v Puklicích. Hned pro 7 hráčů, kteří se v pátečním zápase představili, to byl možná šok. Z velkého rovného hřiště, na kterém v pátek porazili Ždírec, přejeli hrát na malé hrbolaté hřiště, které však bylo díky vydatnému dešti v posledních dnech a týdnech měkčí a zelenější než je tomu zvykem. 

Ještě než si hostující jedenáctka stihla zvyknout na terén, prosadil se hned v první minutě osamocený Mětrl. Obraz hry následujících minut předvídal, jak se bude vyvíjet celé utkání. Slavoj tvořil s míčem, ale pouze po velké vápno. Zde buď nepřesnou přihrávkou, nešťastným odrazem nebo včasným vypíchnutím domácích při snaze o únik o míč přišel a šance nezakončil. Puklice hrozili především z rychlých kontrů. Příhra při zemi, zpracování na 1či 2 doteky a míč putoval dál. V několika šancích je zastavila ofsajdová past, ale i tak rychlost útočníků na hostující obranu platila. Když tak přidali v 25. minutě Horský a o tři minuty později Peš, každý po jedné brance po samostatném úniku na Davida Vondrušku, došlo nejprve k přeskupení řad a nakonec dokonce ke střídání ve snaze oživit hru. Pohyb se sice zlepšil, ale kýžený efekt v podobě branky nepřišel, a tak v 40. minutě Peš uzavřel skóre prvního poločasu na 4:0.

Druhý poločas přinesl dalšího navrátilce do sestavy Michala Vondráka. Ten měl jednu z pár tutových šancí Slavoje, když se řítil sám na brankáře Kabelku, ale obstřelit jej nedokázal. Hosté i nadále častěji drželi míč, ale k přímému ohrožení brány se dostávali spíše sporadicky. Jedním takovým byli i přímé volné kopy, u kterých se neúspěšně vystřídala řada exekutorů, než se ke slovu dostal Petr Císař. Ten si nezkoušel dělat hlavu s přestřelováním zdi a přes hrstku těl vedle zkoušel Kabelku překvapit střelou na jeho stranu. Gólman Sokola byl však pozorný. Nakonec se neujal ani střelecký pokus Kuby Šimka a domácí branka tak pro Slavoj zůstala zakletá. Na druhé straně Peš s Horským z rychlých kontrů pilně zaměstnávali Davida Vondruška, který však byl z brány buď dostatečně brzy, hosté dostatečně nepřesní nebo zaklapla ofsajdová past. Úplný závěr zápasu pak poznamenala druhá žlutá pro Špendlíčka, která jen podtrhla řadu diskutabilních rozhodnutí hl. rozhodčího a po právu na hřišti spustila řadu emocí domácích hráčů. To už ale na výsledku nic nezměnilo a Benfica z Puklic odjela po debaklu 4:0 z prázdnou. 

Branky: 1. Měrtl Daniel, 25. Horský Jan, 28. a 40. Peš Hynek

Rozhodčí: Zacha Marek

ŽK: 3:1

ČK: 1:0

Sestava: Vondruška –  Kubát, Kubala (28. Šimek)., Novotný J., Růžička Z. – Lacina, Lupač, Klíma (56. Kříž J.), Lašan – Císař, Gutwald (46. Vondrák)