Konečně to klaplo

Konečně to klaplo

TJ Slavoj Třešť – FC Slavoj Žirovnice

5 : 1 (1 : 0)

Mladší žáci Slavoje Třešť nastoupili v neděli 02. června před polednem ke svému utkání proti vrstevníkům ze Slavoje Žirovnice s obrovským odhodláním potvrdit vzestupnou formu a zlepšené výkony v jarní části sezóny. Zároveň chtěli soupeři oplatit těsnou dubnovou porážku 2:3 ze hřiště v Žirovnici, kde byli lepším týmem, ale neproměňovali své příležitosti. 

Vstup do utkání se domácím hráčům povedl na výbornou. Hned ve druhé minutě posunul Štěpán Kubů míč na Erika Sebastiána Kubů. Ten proběhl mezi stopery Žirovnice a kolem vybíhajícího gólmana o tyčku poslal míč do sítě. Po hříchu to na dlouho byla jediná přesná trefa. Po celý první poločas se totiž mladíci z Třeště předháněli v zahazování svých příležitostí. Gólově se nedokázali prosadit Lukáš Hamršmíd, Šimon Vokřínek, ani nejlepší střelec týmu Erik Sebastián Kubů. A protože ani hostující hráči nedokázali překonat Hynka Šprincla v domácí brance, odcházeli oba týmy do kabin za stavu 1:0.

Druhá půle začala stejně jako ta první. Dvě minuty po příchodu na hřiště se prosadil Erik Sebastián Kubů. Ve 45. minutě mohli hosté snížit. Po nešťastném faulu Petra Biskupa, dostali výhodu pokutového kopu. Při něm se ale blýskl domácí brankář Hynek Šprincl a p.k. zlikvidoval. Vzápětí na druhé straně kopal přímý volný kop Petr Biskup. Brankářka Žirovnice míč vyrazila a Šimon Vokřínek netrefil úplně odkrytou branku. Na další trefu si tak přihlížející fanoušci museli počkat až do 59. minuty, kdy se konečně mezi střelce zapsal Šimon Vokřínek. Vzápětí dokázali hosté díky Lejtnarovi a jeho střele na zadní tyč snížit. Brankovou třímunutovku uzavřel Erik Sebastián Kubů, když využil zpětnou přihrávku od Lukáše Hamršmída. Tečku za utkáním udělal minutu před koncem kdo jiný než Erik Sebastián Kubů.

Po závěrečném hvizdu tak mezi domácími hráči naplno vypukla obrovská radost. Vždyť z vítězství v soutěžním utkání se radovali naposled 8. října loňského roku. 

Branky: 2., 36., 61. a 69. Kubů Erik Sebastián, 59. Vokřínek Šimon – 60. Lejtnar Adam

Rozhodčí: Zamastil Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Šprincl – Haberl, Biskup, Mareš – Toth, Vokřínek, Kubů Š., Nerad – Kubů E. S. – střídali hokejově: Kubů M., Pavlíček, Hamršmíd, Bukvajová, Mitiska, Kušta