Mistr byl jasný, ale dál?

Mistr byl jasný, ale dál?

TJ Sokol Brtnice – TJ Slavoj Třešť B

4 : 2 (0 : 1)

Po čtrnáctidenní pauze způsobené kontumovaným utkáním s Cejlí se Benfica představila v sobotu 15. května v rámci 22. kola od 16:00 na hřišti v Brtnici. Původně tomu mělo být už o hodinu dříve, ale kvůli regulérnosti v boji o postup se z nařízení OFS Jihlava musela utkání Brtnice – Třešť a Puklice – Stonařov odehrát ve stejný čas. Benfica už sice byla ze hry o druhou příčku a kvůli sestupujícímu A týmu i ze hry o případný postup do 1.B třídy. Protože ale definitivní vítěz OP Bítovčice postupovat odmítl a mezi průběžně druhým Stonařovem a třetí Brtnicí, které o postup projevovali zájem, byli pouze 2 body, hrálo se o všechno. Benfica zase nadálku bojovala s Puklicemi o udržení čtvrtého a přímo s Brtnicí o případné třetí místo. Celkově tak bylo zaděláno na zajímavé fotbalové odpoledne.

Brzy po začátku utkání bylo znát, že klasický herní projev Slavoje – kombinace po zemi, individuální průnik a využití rychlosti v osobních soubojích s míčem u nohy – nepřinese na zdejším hřišti kýžené ovoce. Časté nerovnosti způsobovali nepředvídavé odskoky a kombinace proto vázla. Na to, o kolik se hrálo, byla ale na hřišti i v hledišti přátelská atmosféra. Hráči se přiznávali a pomáhali opravit případná pochybení rozhodčích, mezi fanoušky putoval buben, který tak spíše než konkrétnímu týmu, podtrhoval fotbalovou atmosféru. Přesto bylo z herního projevu znát, že oba týmy jsou nanejvýš soustředěné, nepouštějí se do zbytečných rizik a takticky přerušují hru, když by se mohli dostat do úzkých. Jedinou branku první půle tak přinesla kuriozita po dlouhém výkopu Vojty Daňka v brance Slavoje. Dlouhý míč přes celé hřiště dobíhal Zelený zezadu tísněn Pavlem Svobodou. Z brány vyběhl ve snaze ho lapit do rukou domácí brankář Macků. Těžko říct zda kvůli špatné komunikaci, ve snaze hlavou jej přihodit do rukou svého brankáře, či při snaze odvrátit jej na roh, zahrál Zelený hlavou, přehodil svého brankáře a rozvlnil vlastní síť. Poločas tak skončil lépe pro Slavoj. V souběžně hraném utkání zase vedli Puklice se stejným hubeným vedením 1:0.

Úvod druhé půle přinesl záhy vyrovnání. Po útoku z levého křídla zůstal na hranici vápna osamocený Zajíc a levou nohou nedal střelou po zemi k tyči brankáři Slavoje žádnou šanci. Vzápětí mohla skórovat po malé domů z nepřímého kopu Třešť, ale pokus o přistrčení a střelu možná i vlivem terénu ovoce nepřinesl. Neuběhlo však ani deset minut a pro faul v zajímavé vzdálenosti si došel Pavel Svoboda. Míč si postavil Jakub Novotný a s mírnou tečí ve zdi vymetl šibenici domácí brány. Radost však Slavoji nevydržela dlouho neboť si vlivem špatného terénu vybral smůlu Vojta Daněk. Výborně chytající brankář hostí si chtěl tělem pohlídat míč a počkat, než doskočí do vápna kde jej sbalí do rukou. Nešťastný odraz však způsobil, že se míč odrazil z jeho dosahu a dobíhající Zajíc jej pak uklidil do odkryté brány. O tři minuty později pak Švaříčkova střela ze střední vzdálenosti po teči obránce zapadla přesně za tyč a domácí tak šli poprvé do vedení. Slavoj vědom si skóre i jeho implikací, vrhl veškeré snahy do útoku a stáhl obranu na tři hráče. Napětí na hřišti gradovalo a klid z první půle byl ten tam, ačkoliv v hledišti bylo vše stále přátelské. Benfica však přes veškeré snahy skórovat nedokázala a naopak otevřená zadní vrátka využili domácí k pojištění výsledku. V 87. minutě se snažil vysoko hrající falešný stoper Vojta Daněk alespoň vystavit do ofsajdu Karbu. Ten však podle všeho zůstal při přihrávce za nahrávajícím hráčem a potvrdil tak výhru Brtnice 4:2.

I druhý zápas dostal rozuzlení v podobě vítězství domácího týmu o 2 branky, když Puklice přehráli Stonařov 2:0. V konečné tabulce tak přeskočili Třešť a skončili na 4. místě, Stonařov pak na 3. místě setrvá v OP zatímco 2. Brtnice se může radovat z postupu do 1.B třidy, kde se s největší pravděpodobností setká v příští sezóně s třešťským A týmem. Benfica tak skončila v letošní sezóně těsným rozdílem na 5. místě.

Branky: 50. a 62. Zajíc Šimon, 65. Švaříček Martin, 87. Karba Adam – 20. Zelený David (vlastní), 60. Novotný Jakub

Rozhodčí: Zacha Marek – Plachý Martin

ŽK: 1:2

Sestava: Daněk V. –  Lupač, Novotný A., Novotný J., Vondruška (77. Kubala) – Tausch, Gregor, Lašan, Borovský – Svoboda P., Sova (55. Něměček)