Hořká tečka

Hořká tečka

TJ Slavoj Třešť – TJ Tis

2 : 3 (2 : 2)

V neděli 16. června udělal A-tým mužů Slavoje definitivní tečku za letošní sezónou. Na domácí půdě, před svými fanoušky, přivítal od 16.30 hod. fotbalisty z Tisu. Hosté přijeli do Třeště s jasným cílem – zakončit povedenou sezónu na druhém místě tabulky a oplatit domácím porážku z podzimního měření sil na svém hřišti. V úvodu právě skončené sezóny totiž dokázali Slavojáci z malé obce na Havlíčkobrodsku po dobrém výkonu odvést 3 body po výhře 3:2 (psali jsme zde). Na lavičce domácího celku tentokrát z rodinných důvodů chyběl trenér Ondřej Lacina, a tak na jeho pozici zaskočil trenér dorostu, což byla jasná volba i vzhledem k tomu, že stále kvůli zranění chyběla řada hráčů Áčka a tak tým doplnili mladí dorostenci.

Úvod první poločasu byl ve znamení spousty nepřesností na obou stranách. Vázla kombinace v přechodové fázi, a tak přihlížející diváci viděli spíše než pohledné akce, pouze časté ztráty míče od hráčů obou týmů. O první vzdušení se postaral v 15. minutě Jonák. Na pravém křídle dostal pěknou průnikovou přihrávku za obranu od Šimka, s míčem u nohy vnikl do šestnáctky a podél vybíhajícího gólmana hostí zakončil přesně na bližší tyč. Z vedení se domácí radovali pouhých sedm minut. Snad první pěknou kombinační akci Tisu zakončil útočící hráč střelou do tyče Kousalovy branky. Naneštěstí pro něj a pro jeho spoluhráče se míč odrazil přímo k nohám Jakuba Karlíka, pro kterého nebyl problém uklidit míč do odkryté branky. Stejný hráč o dvě minuty později otočil vývoj utkání, když střelou do šibenice zakončil přečíslení tři na dva. V poslední desetiminutovce prvního poločasu Slavoj svého soupeře zatlačil. Kombinoval před šestnáctkou hostí a tlačil se do zakončení. Útočnou snahu domácích zastavil až faul na Mareše, po kterém hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil Šimek a s jistotou proměnil 2:2.

Do druhé půle vstoupili lépe fotbalisté Slavoje a v 53. minutě byli blízko vedoucí brance. Před vlastní šestnáctkou získal míč matador Lovětínský a přesným pasem vyslal na zteč po pravém křídle Šimka. Domácí útočník zatáhl míč do vápna soupeře, kde jej posunul na nabíhajícího spoluhráče. Maty Kříž ale v těžké pozici míč přesně netrefil a ten skončil s tečí obránce mimo prostor soupeřovy branky. Po následném rohovém kopu zakončoval Lovětínský těsně vedle. Vzápětí musel zasahovat na opačné straně hřiště Kousal, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. V 71. minutě se po křižné přihrávce dostal z pravého křídla hostující Kozlík, ale Kousal byl pozorný a jeho pokus na bližší tyč vyrazil. V 75. minutě nejprve domácí brankář skryl v náruči slabou střelu hostujícího útočníka a vzápětí chyběl na druhé straně střídajícímu Komínovi půlkrok, aby po centru Šimka zakončoval do odkryté branky. Skóre se tak měnilo až deset minut před koncem a bohužel to bylo ve prospěch hostujícího týmu. Po nenápadné akci se v pokutovém území odrazil míč přímo k Petru Karlíkovi a ten chytrým lobem překonal vybíhajícího Kousala. Závěrečný tlak domácího celku zkušená obrana Tisu dokázala eliminovat a naopak ještě v devadesáté minutě jeho hráči zahrozili. Po výsledku 2:3 tak fotbalisté Slavoje v konečné tabulce I.A třídy skupiny A obsadili poslední příčku a pro příští sezónu sestupují o soutěž níže, tedy do I.B třídy, kde naposledy působili před více než sedmnácti lety. 

Videozáznam celého utkaní najdete zde.

Branky: 15. Jonák Vojtěch, 39. Šimek Jakub (p.k.) – 22. a 24. Karlík Jakub, 80. Karlík Petr

Rozhodčí: Chromý Karel – Fryč Vlastimil, Chromý Karel

ŽK: 1:0

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Novotný A., Budíček (63. Daněk Vojtěch), – Jonák (79. Štancl Dominik), Lovětínský D., Mareš (79. Gregor Tomáš), Borovský (63. Komín Jakub) – Kříž Mat. (85. Vondruška David, Šimek