"Nezbývá než bod přijmout"

„Nezbývá než bod přijmout“

TJ Start Nový Rychnov – TJ Slavoj Třešť

1 : 1 (0 : 0)

Ambicí A-týmu bylo si z venkovního zápasu dovézt body, nejlépe všechny tři, ale v cestě jim stál tým Nového Rychnova a rozměrem a kvalitou neoblíbené hřiště.
 
▶ 1. poločas:
 
‚0-’20 ❗ V úvodní dvacetiminutovce mohli diváci hojně (a zřejmě více) zastoupení hostujícími fanoušky vidět jedinou střelu, o kterou se z přímého volného kopu postaral JAROSLAV ČERVENÝ, ale mířil těsně nad bránu.
’22 ❗ Rychlý kontr hostí po zisku míče před vlastním pokutovým územím, kdy PETR HERKNER zatáhl míč na polovinu soupeře a našel v náběhu JAKUBA ŠIMKA. Brankář byl ale rychle venku z brány a útočníka Slavoje vychytal.
’34 ❗ Po centru z pravé strany zahrozili domácí, žádný ze tří hráčů Rychnova v šestnáctce Slavoje ale nedokázal míč usměrnit do sítě.
 
▶ 2. poločas:
 
’51 ❗ ŠIMEK vyslal kolmici na HERKNERA, který se obtočil kolem obránce, ale jeho střelecký pokus gólman vytěsnil mimo tři tyče.
’68 ⚽ Chyby a zmatky v obraně hostí dokázali domácí využít, hráč Startu se prosadil hlavou: 1️⃣:0️⃣
’76 ❗ Střelu ŠIMKA domácí brankář vytáhnul na roh, který následně zahrával MICHAL KREJČÍ a ČERVENÝ zakončil nad bránu.
’81 ❗ Po ztrátě míče hostů před vlastní bránou se do šance dostali domácí, ale MATYÁŠ ŠIROKÝ dokázal pokus zlikvidovat.
’82 ⚽ Průnik ČERVENÉHO do pokutového území skončil faulem na jmenovaného a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Šimek se nemýlil a skóre vyrovnal: 1️⃣:1️⃣
’90 ❗ Šanci po centru ŠIMKA k otočení skóre v poslední minutě dostal DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ ml., ale hlavou mířil vedle tyče.
 

🗣 Komentář trenéra ONDŘEJE LACINY:

„V prvním poločase hra oboustranně moc krásy nenabídla, bylo to hodně o osobních soubojích, nedařilo se nám dostat se do zápasu a celkově naše hra postrádala kvalitu.

Ve druhém poločase jsme se už trochu herně zvedli, bohužel domácím se podařilo po centru dostat do vedení, což nám situaci o to víc zkomplikovalo. Dneska to tady bohužel nebylo moc o fotbale, ale o bojovnosti a o tom dojít si pro body jako jeden tým nasazením… Měli jsme tam pak i nějaké další šance, Petr Herkner se dostal do úniku, Jarda Červený dal břevno zpoza vápna, Lovec tam měl hlavičku ve slušné pozici, nakonec jsme ze zavřeného tlaku vydolovali alespoň ten bod z jasné penalty, kterou Šimi suverénně proměnil. Ke konci jsme se ještě snažili výsledek otočit, ale moc času už nezbývalo. Škoda, že se nám nepodařilo srovnat o něco dřív… Nakonec nezbývá, než ten bod po tom průběhu dnešního zápasu přijmout a pojedeme dál. Nyní se budeme soustředit a připravovat se na sobotní domácí zápas s Habry.“

Branky: 68. Šustr David – 82. Šimek Jakub (p.k.)

Rozhodčí: Zadina Petr – Šucha Matúš, Masopust Václav

ŽK: 3:3

Sestava: Široký – Jonák (’61 Daněk), Fencík, Novotný, Kubát – Červený, Gregor (’61 Lovětínský) – Krejčí, Šimek, Komín (’78 Rod T.) – Herkner