Chyběl nám pohyb

Chyběl nám pohyb

TJ Slavoj Třešť – FK Bohemia Světlá nad Sázavou

2 : 1 (1 : 1)

Po dvoutýdenní odmlce způsobené odložením povodněmi ovlivněného soutěžního kola se na domácím hřišti představili dorostenci Slavoje, proti kterým nastoupil tým ze Světlé nad Sázavou.
 
▶ 1. poločas:
 
‚7❗ LUKÁŠ NOSEK převzal míč a po pravé straně rychle postupoval po polovině soupeře. Jeho přihrávku předal MATYÁŠ ŠIROKÝ připravenému TOMÁŠOVI GREGOROVI, jehož střela ale mířila vedle brány.
’18 ⚽ Mírná převaha domácích se přetavila do rohového kopu, který zahrával DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ. Jeho pas bezchybně zužitkoval hlavou VOJTĚCH DANĚK a poslal Slavoj do vedení: 1️⃣:0️⃣
’35❗ Po faulu na DAVIDA ŠŤASTNÉHO se ujal exekuce přímého volného kopu LOVĚTÍNSKÝ, ale výsledek byl stejný jako v případě prvního ohrožení brány soupeře: míč mířil mimo tři tyče.
’40 ⚽ Srovnání skóre přišlo po diskutabilním a diskutovaném faulu ŠIROKÉHO v pokutovém území domácích. Penaltu faulovaný hráč proměnil: 1️⃣:1️⃣
 
▶ 2. poločas:
 
’46❗ Další ohrožení brány hostů bylo Slavoji umožněno přímým volným kopem po faulu na GREGORA. Sám faulovaný se střely ujal, celou akci pak ukončila hlavička DAŇKA nad bránu.
’66❗ Nezáživnou dvacetiminutovku plnou nepřesností a soubojů ukončil faul DAŇKA. Střelu Světlé z přímého volného kopu chytající VOJTĚCH KŘÍŽ dokázal vytěsnit mimo bránu.
’70❗ Další přímák tentokrát z kopačky ŠIROKÉHO, ale střela mířila nad břevno hostujících.
’76 ⚽ Diváci čekající na rozhodující akci zápasu se dočkali po rohu domácích, při kterém rozehrávající DOMINIK ŠTANCL dokázal dostat míč doprostřed malého pokutového území, kde zaúřadoval ukázkovou placírkou ŠIROKÝ: 2️⃣:1️⃣
 
🗣 Komentář trenéra JIŘÍHO GREGORA:

„Do utkání jsme vystupovali s tím, že nevíme, co od soupeře očekávat. Předchozí výsledky a postavení Světlé v tabulce svádělo k podcenění. Hráče jsme tedy nabádali k maximální soustředěnosti a nasazení.

Potřebovali jsme pošetřit některé hráče, protože půjdou pomoci odpoledne našemu Béčku a zítra hrají za Áčko, takže Lovec i Dominik dostali oba 45 minut. Ještě jsme chtěli pošetřit Vojtu Daňka, ale na zápas pro nemoc nedorazil Lukáš Melichar, takže Vojta hrál i vzhledem k výsledku déle, než bychom chtěli.

Do utkání jsme vstoupili celkem dobře, hráli jsme převážně na polovině soupeře a měli jsme i standartní situace, které nám nakonec pomohly k oběma gólům. Hosté hrozili především z nebezpečných a rychlých protiútoků, při jednom z nich nás v první půli podržel Vojta Kříž v bráně.

Zápas z naší strany moc pohledný nebyl, chyběl nám větší pohyb, a proto jsme se těžko dostávali do zhuštěného bloku hostí. Někdy jsme zbytečně hráli dlouhé míče nahoru a tím je ztráceli. Sehráli jsme ale i několik pohledných akcí, které jsme ale nedotáhli. Dobré je, že jsme vyhráli i když se nám úplně herně nedařilo, a jsem rád, že jsme se prosadili z rohů, kterých jsme zahrávali celkem dost.“

Branky: 18. Daněk Vojtěch, 76. Široký Matyáš – 40. Trtík Ondřej (p.k.)

Rozhodčí: Hána Samuel

ŽK: 2:1

Sestava: Kříž – Sova, Široký, Daněk (’76 Pavlíček), Žádný – Lovětínský (’46 Štancl), Gregor – Rodek (’46 Jelínek), Šťastný, Nosek (’83 Hink) – Němeček