Hraje se 90 minut!

Hraje se 90 minut!

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Havlíčkova Borová

1 : 1 (0 : 1)

Po dalším remízovém utkání (druhém venkovním v řadě) tentokrát na hřišti v Jamném chtěl A-tým naplno bodovat na domácí půdě. Soupeřem mu byl celek z Havlíčkovy Borové.

▶ 1. poločas:
 
’15 ❗ Po několika nepřesných zakončeních domácího celku v úvodu zápasu se k ohrožení domácí brány dostali hosté. Po zisku míče na půlící čáře a rychlém kontru ale střelu vyrazil brankář MATYÁŠ ŠIROKÝ a dorážku zastavil praporek asistenta rozhodčího.
’17 ⚽ Centr hráče Borové z pravého křídla propadl za brankáře Slavoje a další hostující hráč míč v klidu uklidil do sítě: 0️⃣:1️⃣
’31 ❗ Vyrovnání měl na kopačce DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ, ale přihrávku pod sebe od VOJTĚCHA JONÁKA nasměroval asi metr nad soupeřovu bránu.
 
▶ 2. poločas:
 
’46 ❗ Další pokus o srovnání skóre domácí předvedli hned v první minutě druhé půle, když přihrávku JAKUBA ŠIMKA zakončil střídající TOMÁŠ ROD v blízkosti brány prudkou střelou vedle tyče.
’52 ❗ Centr RODA od brankové čáry zakončoval PETR HERKNER do boční sítě.
’66 ❗ Z pravého křídla si na střed navedl míč MICHAL TAUSCH a z hranice vápna orazítkoval břevno brány hostů.
’70 ❗ Přízemní centr TAUSCHE zakončoval LOVĚTÍNSKÝ, ale brankář jeho pokus zneškodnil.
’86 ❗ Krásný pas na nabíhajícího TAUSCHE, který předal na druhou stranu na RODA, ten v těžké situaci minul.
’87 ❗ V obrovské příležitosti se ocitl TAUSCH, ale gólman Borové ho vychytal.
’89 ❗ Trvající tlak domácích vyústil v další rohový kop, který zahrával JAROSLAV ČERVENÝ, ale zakončující ADAM NOVOTNÝ střelu umístil nad bránu.
’90+’5 ⚽ Přímý volný kop z půlkruhu zahrávaný ŠIMKEM gólman hostů vyrazil a protože NOVOTNÝ byl na správném místě na relativně klidnou dorážku, tak v druhém zápase za sebou A-tým vyrovnal skóre v poslední minutě zápasu: 1️⃣:1️⃣
 

🗣 Komentář trenéra ONDŘEJE LACINY:

„První poločas byl z naší strany dost vlažný, nejistota na kopačkách, špatné řešení finální fáze… Spousta nepřesností z naší strany a když pak soupeř udeřil a ujal se vedení, těžko jsme se dostávali do hry.

V poločase jsme ale nabrali síly a do druhé části jsme šli s tím, že na hřišti necháme vše a o výsledek se porveme. Zlepšili jsme hru a dá se říct, že celá druhá půle se odehrávala na polovině soupeře. Podařilo se nám vytvářet si hodně šancí, hodně to oživil Tomáš Rod, který se tam sám dostal dvakrát do vyložené šance, bohužel gól se nám nepodařilo dát zavčas. Naštěstí jsme ze závěrečného tlaku vydolovali alespoň bod, který ovšem dnes hodně mrzí.

Bohužel zápas se hraje 90 minut, a ne jenom jeden poločas. Je třeba si vzít to nejlepší z druhé půle, která byla herně velmi slušně zvládnutá a nachystat se lépe na dalšího soupeře, který nás za týden čeká opět doma.“

Branky: 95. Novotný Adam – 17. Kučera Patrik

Rozhodčí: Sýkora Tomáš – Půlpán Ondřej, Bouda Josef

ŽK: 3:2

Sestava: Široký – Budíček (’57 Daněk), Novotný, Fencík, Kubát – Lovětínský, Červený – Tausch, Šimek, Jonák (’46 Rod) – Herkner (’77 Gregor)