Premiéra jako hrom

Premiéra jako hrom

FC Bítovčice – TJ Slavoj Třešť B

1 : 5 (1 : 3)

Po sérii dvou porážek si Benfica v sobotu 05. října zkusila přijet zpravit chuť do Bítovčic, kde je čekal těžký soupeř v podobě dalšího celku z horních pater tabulky.

Hrající trenér Martin Mareš oprášil starou taktiku a po vzoru s Polné přijeli hráči rezervy Slavoje na hřiště na poslední chvíli. I díky skvělým zákrokům Tomáše Růžičky přečkali rozkoukávací pětiminutovku a několik velikých příležitostí domácích a právě střelou levé nohy Mareše šli v 7. minutě do vedení. Za domácí ale ve 20. minutě srovnal Ryška. Křídelník Slavoje Mareš však pro tento den na podmáčené hřiště přinesl střelecké kopačky nebo spíše kopačku, neboť jak druhou, tak třetí branku přidal levou (slabší) nohou a připsal si tak hattrick.

V druhé půli byla hra Slavoje přeci jen o trochu klidnější a s heslem dopředu můžeš, dozadu musíš se Benfica soustředila především na obranu. Rychlá hra nahoru dolů, se tak přece jen trochu uklidnila, ale o šance i tak nebyla nouze. Většinou však vyzněli vniveč. Výjimky byly dvě. Nejprve zafungovala spolupráce otec – syn, když Dušan Lovětínský st. našel přihrávkou pod sebe v náběhu Dušana Lovětínského ml. a ten se nemýlil. Pak po necelé minutě na hřišti zafungovala spolupráce spoluhráčů z dorostu Lukáše Noska a Filipa Žádného, který zakončoval při své premiéře do prázdné brány na konečných 1:5.

Branky: 20. Ryška Daniel – 7., 23., a 44. Mareš Martin, 61. Lovětínský Dušan ml., 63. Žádný Filip

Rozhodčí: Sobotka Josef – Zimola Bohuslav, Mlsna Jiří

ŽK: 2:1

Sestava: Sestava: Růžička T. – Růžička Z., Novotný J., Fencík, Gregor – Mareš (79. Vondrák), Lovětínský ml. (62. Nosek), Novotný A. (65. Kříž M.), Vondruška (62. Žádný) – Lovětínský st., Císař