Muži A: První jarní výhra se rodila těžce

Muži A: První jarní výhra se rodila těžce

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Slavoj Polná B  3 : 2 (1 : 2)

Borci domácího Slavoje do zápasu nevstoupili vůbec dobře, kazili spousty přihrávek, soupeř byl rychlejší a důraznější a zaslouženě se dostal do vedení, když se v 10. minutě po centru prosadil nepokrytý Solař. Domácí se nepoučili a hosté se brzy dostali do dvoubrankového vedení, to se střelou z úhlu prosadil Tomas. Třešťské vrátil do zápasu v 26. minutě Mareš, když nekompromisně zakončil zpětnou přihrávku Císaře. Do konce poločasu už se nic podstatného nestalo.

Do druhé půle nastoupili domácí s velkou snahou otočit zápas a brzy se jim podařilo vyrovnat. Hosté ve vápně faulovali Chalupského a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Krejčí. Domácí i nadále tlačili, zatímco hosté už hrozili pouze z několika standardních situací. Z tlaku si Třešť vytvořila několik vyložených šancí. Nejdříve průnik Petráše vychytal hostující brankář Rychtecký a následnou dorážku poslal Mareš nad branku. O několik minut později si na krásný centr Císaře  naběhl Krejčí, ale přeběhl a nůžkami branku netrefil. Přesto se domácí nakonec dočkali. Vítěznou branku zařídil v 88. minutě Císař, když pronikl po pravém křídle a našel ve velkém vápně nepokrytého Chalupského, který domácím vystřelil tři body.

Trenér Zbyněk Peštál k zápasu:

„Pro nás je to obrovsky důležité vítězství, do zápasu jsme vstoupili velice špatně, ale jsem rád, že se tým dokázal zvednout. Od kontaktní branky Mareše jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zápas otočili. Spokojeni s výkonem můžeme být až od 26.minuty a doufejme, že začátek zápasu budiž pro nás varováním. Věřím, že tento vítězný zápas nám dodá tolik potřebné sebevědomí do zbytku sezóny.“

Branky: 26. Mareš Martin, 52.Krejčí Michal (pk), 88. Chalupský Jiří – 10. Solař, 17. Tomas

Sestava: Pešta – Tausch, Veselý, Soutor (30. Novotný, 85. Sedláček ), Pěnička – Mareš, Krejčí, Gutwald, Lacina (18. Petráš ) – Chalupský, Císař (89. Herkner P.)