St. žáci bojovali jako tým

St. žáci bojovali jako tým

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Slavoj Pacov   2 : 1 (1 : 0)

Průběh zápasu očima trenéra Jaroslava Havlíčka:

„V předposledním domácím zápase nás čekal těžký soupeř z Pacova, který nám na podzim sebral body. Navíc jsme museli kluky povzbudit po předešlé první prohře, která nám velmi zkomplikovala cestu za titulem. V nominaci na zápas chyběl Dan Voráček za porušení „pravidel kabiny“ a také náš nejlepší hráč Dominik Klaus, který nepřišel na zápas…. Kluci tak věděli, že musí bojovat jako tým a semknout se. Možná právě tento fakt nám pomohl a před kluky smekám.

Hned v první minutě se do šance dostal Ivo Pöndl, ale netrefil bránu. O deset minut později kluci předvedli krásnou kombinaci, po které minul bránu Martin Kantor. Ve třinácté minutě běžel sám na bránu opět Pöndl. Udělal kličku brankaři, ale gól z toho nebyl. Ve 21.minutě Petr Mezera překopl bránu ve vyložené šanci. Za dvě minuty si však vše vynahradil. Z pravé strany poslal do vápna krásný centr Michal Kříž a Petr trefil z první naše vedení. Ve 34 minutě ještě Matěj Liška těsně minul bránu.

Druhý poločas začal smolně, když za obranu zaběhli dva hráči soupeře. První střelu ještě gólman vyrazil, ale na druhou byl již krátký. Soupeř najednou začal dominovat a my jsme nestíhali zachytávat jejich úniky. V 50 . minutě nás podržel David Vondruška v brance, když zneškodnil samostatný únik. Postupně jsem hru vyrovnali a v 53. minutě měli i šanci po velkém závaru před brankou hostí. V 67. minutě podržel míč Martin Kantor, počkal na náběh spoluhráčů a poslal krásný pas na Ivo Pöndla. Ten se napotřetí nemýlil a vrátil nám vedení, které jsme v klidu udrželi do konce. V poslední minutě mohl ještě vylepšit skóre Jirka Kříž po úniku. Brankaře však nepřehodil. I tak se ale mohl s ostatními radovat z vítězství 2:1.

Doma zůstáváme neporažení, dál jsme ve hře o titul a hlavně jsme dokázali, že jsme kolektiv, který dokáže držet při sobě a nepoloží je nedisciplinovanost některých hráčů, kteří je v tom nechají. A já si za to kluků, kteří dnes byly na hřišti moc vážím.“

Branky Třeště: 23. Mezera Petr, 67. Ivo Pöndl

Sestava: Vondruška – Fencík, Kubát, Rodek, Kříž Jan – Liška, Bargl, Mátl, Budíček – Pöndl, Kantor – střídali: Mezera, Kříž Jiří, Kříž Michal